ALC warehousing gaat mooie toekomst tegemoet met investeerder Globitas

Company Name ALC warehousing
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Transport & Logistiek
Tags Investeerders, Legal, Private equity

Op papier waren Arthur en Simone van de Kamp sinds 2008 eigenaar van ALC warehousing én het bedrijfspand. In de praktijk was het algemeen directeur Peter van Noordennen die aan het roer stond. Investeerder Globitas heeft de aandelen overgenomen van de broer en zus, en bouwt samen met Peter van Noordennen aan een mooie toekomst van de full-service logistieke dienstverlener.

Dit overnametraject kenmerkte zich door een aantal ongebruikelijke aspecten. “We hadden niet alleen te maken met een bedrijf maar ook met vastgoed, en dat doen we niet iedere dag bij Marktlink”, vertelt manager Michiel Knubben die samen met Lars van Marrewijk het dealteam vormde. “Het hart van Arthur en Simone ging echter meer naar de mensen dan naar de bakstenen, dus daarom kozen ze voor Marktlink en niet – wat ook een optie was geweest – een vastgoedmakelaar. Uiteindelijk had Globitas het meeste oog voor het pand én de groeipotentie van ALC warehousing.” Arthur zelf kijkt ook tevreden terug op het traject. “Het dealteam heeft ons fantastisch geholpen. Het was een complexe propositie maar ze hebben het goed in de markt gezet en uiteindelijk de juiste overnamepartij gevonden.”

Fiscaal en juridisch complex

De complexiteit voor het dealteam zat ‘m ook in de fiscale en juridische complexiteit. “We zijn vanaf het begin eerlijk geweest dat het geen gemakkelijke klus zou worden. De aandeelhouders wonen beiden in het buitenland, waarbij ook de buitenlandse aandelen moesten worden verkocht. Hierdoor moet je ook juridisch en fiscaal bekijken wat voor de klant de beste deal is. We hebben daarover natuurlijk overleg gehad met specialisten. Het was erg leuk en interessant om in zo’n ongewoon traject toch onze weg te vinden en voor de klant en het bedrijf het beste resultaat te bereiken.

“Uiteindelijk had Globitas het meeste oog voor het pand én de groeipotentie van ALC warehousing”
- Michiel Knubben, Marktlink

Vertrouwen in de toekomst

Alleen maar tevreden gezichten dus, bij het ondertekenen van de deal. Peter van Noordennen blijft aan als CEO en ziet de toekomst met Globitas als nieuwe aandeelhouder positief tegemoet. “We kunnen nog sneller onze groeiambities realiseren dankzij de extra kennis, kunde en hand-on mentaliteit die Globitas met zich meebrengt. De komende jaren bouwen we ALC warehousing verder uit als hoogwaardige partner voor onze klanten in zowel binnen- als buitenland.”

Ook Gijs van Dam, partner bij Globitas, is blij met de succesvolle afronding en trots op het vertrouwen van het management en de verkopers. “Peter en zijn team hebben ALC de afgelopen jaren opgebouwd tot een cruciale full-service logistieke dienstverlener met de hoogste veiligheidscertificaten. Wij zien een veelbelovende toekomst tegemoet. Door de dienstverlening uit te breiden en met nieuwe verdienmodellen te komen, kunnen wij nog meer waarde leveren aan de klanten.”

Deal team voor deze transactie:
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.