5 succesvolle jaren voor Marktlink in België

Het aantal jaren dat we ondertussen actief zijn in België valt niet meer op één hand te tellen. Het aantal tevreden klanten gelukkig ook niet! Al iets meer dan vijf jaar begeleidt ons team onder leiding van Filip Mariën vanuit Antwerpen met succes bedrijfsoverdrachten binnen verschillende sectoren. Recente voorbeelden zijn de overname van ExtraPower door Essers en de verkoop van Vadesco Logistics aan XWIFT, in respectievelijk de energie- en logistieke sector.

Terwijl we in 1996 enkel actief waren in Nederland, breidde ons netwerk zich de voorbije jaren uit naar Duitsland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en dus ook België. In die laatste kroonden we ons als onafhankelijke expert in bedrijfsoverdrachten op korte termijn tot een gevestigde waarde. “Onze focus ligt steeds op het hogere KMO-segment waarin we ondernemers ondersteunen bij het verkoopklaar maken van hun bedrijf en het aan- en verkoopproces”, aldus Filip Mariën, managing partner van Marktlink België.

Het lijstje met bedrijfsnamen in diverse sectoren waarvoor we een sleutelrol speelden in de fase van bedrijfsoverdracht groeide gestaag mee. Andere voorbeelden uit de energiesector zijn de overname van G&D Energy door Hasco en de verkoop van Project Zero aan Ecostal. Een mooi voorbeeld uit de voedingssector is de overnamedeal van Foster Fast Food en eentje uit de cosmeticabranche is de acquisitie van Consulta door Care Cosmetics. Binnen de bouwsector ten slotte brachten we met trots Buildmat en Technicel samen.

Vinger aan de ondernemerspols

In Vlaanderen organiseert ons team regelmatig ondernemersdiners waar ze bedrijfsleiders samenbrengen rond voor hen interessante, actuele thema’s. Het is een mooie gelegenheid tot netwerken, terwijl je op de hoogte blijft van cruciale ondernemerstopics

Om ondernemers nog beter bij te staan, organiseren we in alle landen waarin we actief zijn ook frequente bevragingen bij ondernemers en bedrijfsleiders. Deze monitor geeft ons een mooi zicht op de vraagstukken en problemen waarmee ondernemers vandaag worstelen.

Uit een recente monitor blijkt bijvoorbeeld dat driekwart van de Belgische ondernemers het gevoel heeft dat hun bedrijf het voorbije jaar meer waard werd. De nadruk ligt daarbij op ‘het gevoel hebben’, want 44% van de ondervraagden weet niet exact wat hun bedrijf waard is. “En daar laten bedrijven kansen liggen”, weet Filip Mariën. “Het belang van een actuele waardering van een bedrijf door de bedrijfsleiders valt niet te onderschatten.”

“Bij sommige ondernemers leeft het idee dat het enkel belangrijk is om te weten hoeveel hun bedrijf waard is op het moment dat ze in de richting van een verkoop of fusie denken. Niets is minder waar. Ook tussentijds weten waar je staat, is essentieel! Meten is weten. In functie van die resultaten kan je maatregelen nemen of bijsturen, en bijvoorbeeld meer waarde creëren en optimaliseren”, aldus Filip Mariën.

Bereken je bedrijfswaarde

De Marktlink Multiple geeft je binnen één minuut een geheel vrijblijvende en betrouwbare indicatie van de waarde van jouw bedrijf.

Bedrijfswaarde berekenen

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.