40% van de eigenaars van Europese mkb-bedrijven weet niet wat hun bedrijf waard is

Een onderzoek van Marktlink toont aan dat 40% van de eigenaars van Europese mkb-bedrijven niet weet hoeveel hun bedrijf waard is. Dit is een risicofactor voor ondernemers die willen groeien: potentiële investeerders hechten veel belang aan een gedetailleerde waardering. Wanneer plannen voor een duurzame toekomst worden uitgerold, is een solide waardering onmisbaar. Bovendien lijkt een gunstige waardering een positief effect te hebben op de manier waarop een bedrijf wordt gerund: mkb-bedrijven zijn optimistischer over hun kansen op de markt en daardoor minder geneigd het bedrijf te verkopen tegen een lagere prijs. Een bedrijfswaardering helpt bij het bereiken van een optimale verkoopprijs.

Marktlink Monitor


Europese verschillen

Het onderzoek, dat onder meer dan 1.000 mkb-bedrijven in heel Europa gehouden werd, suggereert dat de meerderheid optimistisch is over de waarde van hun bedrijf. Maar liefst 72% van de respondenten verwacht dat de waarde van hun bedrijf zal toenemen. Er zijn echter aanzienlijke verschillen tussen de verschillende landen.

In Nederland verandert de markt van een verkopersmarkt naar een kopersmarkt en is er een solide vraag naar mkb-bedrijven die te koop staan. In België ligt de focus vooral op internationale transacties en niet zozeer op Europese transacties. In Duitsland is er een mismatch ontstaan tussen de vraag naar mkb-bedrijven en het aanbod ervan. Andreas Bonnard, managing partner van Marktlink in München, legt uit: "De aandelenmarkt en waarderingen van Duitse bedrijven hebben een recordhoogte bereikt, maar de winstmarges dalen. Zowel de automotive als chemische industrie bevinden zich in een moeilijke periode, hoewel Europa als geheel een zeker economisch herstel doormaakt. In tegenstelling tot de rest van Europa zijn de energiekosten in Duitsland hoger dan ooit, dus fabrikanten verplaatsen hun fabrieken, wat nog meer druk legt op lokale ondernemers." Maar ten noorden van Duitsland, in Denemarken, is het economische klimaat eigenlijk heel goed voor mkb-bedrijven. Volgens ‘Doing Business’, een rapport van de Wereldbank, is er aanzienlijke interesse van binnenlandse en buitenlandse kopers in Scandinavische bedrijven. Denemarken werd expliciet genoemd als een land met een gunstig klimaat voor ondernemers.


Overeenkomsten

Hoewel er verschillen zijn door Europa heen, zijn er ook overeenkomsten in de uitdagingen waarmee mkb-bedrijven worden geconfronteerd. Met name gekwalificeerde werknemers zijn schaars, automatisering en robotisering vormen een bedreiging en de integratie van duurzaamheidsdoelstellingen is iets waar veel mkb-bedrijven moeite mee hebben. Ondanks deze onzekerheden voelt de meerderheid van de Europese mkb-bedrijven zich zelfverzekerd over hun economische kansen.

Maar optimisme dat niet wordt ondersteund door bedrijfswaardecijfers kan ook een risico vormen, omdat het de waarde en kansen van het bedrijf zou kunnen overschatten. Daarom is het raadzaam voor alle mkb-bedrijven om een waardering te laten uitvoeren. Dit zal hen helpen te verifiëren of hun optimisme over kansen en ambities gegrond is. Tom Beltman, managing partner van Marktlink in Nederland, voegt toe: "Ondernemers zijn vaak naar binnen gericht en zien de markt om hen heen niet. Dit kan leiden tot misverstanden omdat er vaak een verschil is tussen de emotionele waarde en de daadwerkelijke prijs die voor een bedrijf betaald zal worden wanneer de eigenaar klaar is om te verkopen. Helaas zie je de energie die je in je bedrijf steekt niet altijd terug in de verkoopcijfers. Er is een goede reden waarom ondernemers realistischer worden over de waarde van hun bedrijf naarmate ze dichter bij een exit komen."

Lees alle resultaten van het onderzoek in de whitepaper
Bereken je bedrijfswaarde

De Marktlink Multiple geeft je binnen één minuut een geheel vrijblijvende en betrouwbare indicatie van de waarde van jouw bedrijf.

Bedrijfswaarde berekenen
Ook interessant Alle insights
Nieuws
Marktlink België maakt zich op voor toekomst
Op 1 juli 2024 neemt Filip Mariën afscheid van Marktlink. Filip was in 2018 oprichter van het Marktlink kantoor in Antwerpen en sindsdien actief als managing partner. Onder zijn bezielende leiding werd aan een sterk team van M&A-specialisten gebouwd en groeide het kantoor tot één van de grotere spelers op de Belgische (KMO) fusie- en overnamemarkt. Ondertussen keert Jonas Provenier terug als manager.
Nieuws
5 succesvolle jaren voor Marktlink in België
Nieuws
Getalenteerde consultants aangetrokken voor de nieuwe Britse vestiging van Marktlink
Nieuws
Groei in het Verenigd Koninkrijk door de opening van een tweede Marktlink kantoor
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Nieuw onderzoek onthult sterk vertrouwen in de M&A-markt onder Europese mkb-ondernemers
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Marktlink opent haar twaalfde kantoor in Zürich, Zwitserland
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Ondernemerschap zegeviert tijdens de Formula 1 Dutch Grand Prix
Nieuws
Het Ondernemersdiner: in een unieke setting praten over bedrijfsverkoop
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Marktlink opent derde Duitse kantoor in München
Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat.
Nieuws
Vooruitziend verzekeren met een mondiale blik
Nieuws
Marktlink verstevigt positie in Noord-Europa met nieuw kantoor in Hamburg
Het nieuwe kantoor in Hamburg stelt ons in staat om in Duitsland nog meer op regionaal niveau het gesprek aan te gaan met ondernemers.
Nieuws
Diversiteit in de M&A-sector
Hoe voelt om als vrouw mee te draaien in de overwegend door mannen gedomineerde wereld van M&A en finance? Lees het in dit artikel.
Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.