ExtraPower versterkt slagkracht via samenwerking met EFO

Company Name ExtraPower
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Duurzaamheid
Tags Buy-and-build Investeerders Private equity Strategisch

Eind 2022 sloot energiespecialist ExtraPower een partnership met Essers Family Office. Het transportbedrijf zal in dit gloednieuwe samenwerkingsverband de nodige steun bieden aan het sterk groeiende ExtraPower, dat hierdoor haar impact stevig ziet toenemen. Het Marktlink-team legde de juiste contacten en begeleidde het hele proces.

ExtraPower uit Beernem is een van de marktleiders in hernieuwbare energie. Het bedrijf ontwerpt, bouwt en onderhoudt zonneparken met een focus op B2B-eindklanten en derdepartij-investeerders. ExtraPower zag het levenslicht in 2014 en heeft naast een kantoor in België ook vestigingen in Spanje en Roemenië. Door de bloeiende energiesector en de technologische evoluties die hiermee gepaard gaan, wou het Beernemse bedrijf momentum behouden en zich blijven ontwikkelen. Met een sterke evenwaardige partner zouden ze hun groei optimaal kunnen doorzetten en aan de top kunnen blijven tijdens de globale energietransitie. Een buy-and-build bleek hier dus het ideale traject.

Marktlink als ideale matchmaker

Omdat de zoektocht naar een geschikt partnerbedrijf arbeidsintensief is, zocht ExtraPower een partij die hen hierbij kon ontzorgen. “We screenden zelf de mogelijke dienstverleners en hadden vanaf het eerste gesprek een professioneel, maar ook familiair gevoel bij het Marktlink-team”, aldus Tineke Serru, medezaakvoerder bij ExtraPower.

Het Marktlink-team nam het verdere werk voor zijn rekening. Het spitte de markt uit en bracht ExtraPower in contact met potentiële partnerbedrijven via enkele koffiemeetings ter kennismaking. Bij een van de eerste verkennende gesprekken was er een zeer goede klik met de mensen van Essers Family Office (EFO): een sterke internationale speler met een groot netwerk en een doorgedreven interesse in hernieuwbare energie.

“Het Marktlink-team werkt zich grondig in elke sector in. Ze zagen meteen alles in de juiste context, met oog voor onze marktpositie.”
- Tineke Serru, ExtraPower

De meerwaarde van de Marktlink-aanpak

“We hadden de luxe dat er momenteel veel beweging is in de energiesector. Er waren veel bedrijven met potentieel, maar je kan daardoor ook snel een ideale partner missen. De meerwaarde van het Marktlink-team was hier overduidelijk: ze verdiepten zich helemaal in de materie van de energiesector en zorgden dat ze overal over konden meepraten”, vertelt Tineke.

“Zij zagen meteen alles in de juiste context, gelinkt aan onze marktpositie en ook aan de positie van Essers Family Office. En nog beter: altijd met een glimlach en uiterst professioneel. We hadden echt het gevoel dat ze met hun concrete aanpak ons volledig ontzorgden!” aldus Jannes Soetaer, CEO bij ExtraPower.

Een blik op de toekomst

“Met EFO aan onze zijde staan we sterker dan ooit,” gaat Tineke verder. “Ze hebben enorm veel ervaring in de energiesector. Bovendien hebben we met hen een breed Europees netwerk dat we kunnen inzetten. Deze samenwerking zorgt voor een stevig fundament om structureler uit te bouwen en te groeien, ook naar hooggekwalificeerd personeel toe. Het geeft ons daarnaast ook de ruimte om onze buitenlandse vestigingen te laten ontwikkelen tot zelfstandige organisaties. Dat komt goed uit, want we willen eind 2023 verder uitbreiden via een Duitse tak. En tot slot zijn we met EFO ook gewapend voor alle technologische ontwikkelingen van de toekomst: zo kan ons productaanbod nog breder worden.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.