Digital agency Stimmt vindt in Loyals Group ambitieuze groeipartner

Company Name Stimmt
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Media & Communicatie
Tags Legal Strategisch

Digital agency Stimmt, met vestigingen in Enschede (hoofdkantoor) en Amsterdam, heeft in full-service digital agency Loyals uit Mijdrecht een nieuwe groeipartner gevonden. Voor Stimmt was het erg belangrijk om het eigen DNA, de eigen cultuur en kernwaarden te behouden en dat is gelukt.

Vanuit Marktlink begeleidden Petra Borkent, Demi van Helden en jurist Christine Huisman Stimmt bij het vinden van de juiste partij. “De aandeelhouders Nick Velten en Danny de Wit waren vanaf het begin erg duidelijk in hun voorwaarden qua DNA, cultuur en kernwaarden. Mooi dat wij er met elkaar in geslaagd zijn om die criteria overeind te houden in de transactie met Loyals”, vertelt Petra Borkent. Marktlink maakte al eerder kennis met beide partijen in andere afzonderlijke trajecten.

Groei in omzet en winst

De overeenkomst maakt het voor Stimmt mogelijk om de komende jaren de groeiplannen te verwezenlijken en samen met Loyals een groep van agencies op te zetten. Stimmt is expert in het creëren van digitale oplossingen zoals websites, webshops en webapplicaties. Op basis van doordachte strategie, design en techniek creëert het bedrijf digitale ervaringen met impact. Nick Velten richtte het bedrijf op in 2010, business partner Danny de Wit kocht zich in 2018 in. Inmiddels telt Stimmt 20 medewerkers en doet het zaken met onder andere Nedap, Top1Toys en Qredits. Door de sterke groei in zowel omzet als winst, zochten de ondernemers een partner om de komende jaren verder door te groeien.

Loyals uit Mijdrecht heeft inmiddels 50 medewerkers en is sinds de oprichting 20 jaar geleden uitgegroeid tot een full-service bureau voor merkenbouw en digitale transformatie.

De ervaren ondernemers achter Loyals hebben de organisatie uitgebouwd tot een toonaangevend bedrijf gericht op het Nederlandse MKB en (semi)overheidsinstellingen. Het bedrijf heeft een technisch fundament, dat wordt aangevuld met een sterk marketingteam. Het legt de nadruk op strategie, design, creatie van merkidentiteit en merkervaring, marketing, development en hybride events.

“Met Loyals vormen we een groep van agencies die samen de markt veroveren. Door deze samenwerking kunnen we meer slagkracht en synergie creëren.”
- Nick Velten, Stimmt

Meer slagkracht en synergie

Nick Velten is vol vertrouwen over de toekomst. “Met Loyals vormen we een groep van agencies die samen de markt veroveren. De grootste uitdaging is het vinden van nieuw talent, omdat de vraag naar specialisten heel hoog is. Door deze samenwerking kunnen we meer slagkracht en synergie creëren. Op korte termijn sluiten nog andere gave bureaus aan.” Stimmt is de eerste agency die zich bij Loyals Group aansluit, die samen met investeerder Sofindev bezig is met een buy-and-build strategie. In 2024 wil het bedrijf groeien naar een omzet van 50 miljoen euro.

Het vrouwelijke dealteam van Marktlink kijkt, net als de aandeelhouders van Stimmt en Loyals, terug op een prettig verlopen traject. “Door de vele transacties en onze ruime ervaring in deze sector hebben wij deze match tussen Stimmt en Loyals kunnen maken”, blikt Demi van Helden terug. “Je ziet dat er een geweldige consolidatieslag is in deze sector. De strategie en visie van beide partijen liggen in elkaars verlengde en ondernemerschap daarin is belangrijk. Binnen deze constructie blijven ondernemers ook écht ondernemers. Dat was voor beide partijen het gewenste uitgangspunt.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.