Andelco en NDS slaan handen in één en gaan samen verder als Sealution

Company Name Andelco
Transaction Sell-side
Website Open
Sector Groothandel +1
Tags Legal Pensioen Strategisch

Als gevolg van de verschillende leeftijden van de twee compagnons van Andelco, producent van rubberen en siliconen onderdelen, zochten zij een koper omdat één van de twee graag met pensioen wilde. Voor Jan Knipscheer kwam dit voor zijn eigen ondernemershorizon eigenlijk iets te vroeg, maar hij wilde ook niet alleen aan het roer blijven. Datzelfde scenario speelde zich af bij NDS Seals, waar JaapJan Berghuijs juist graag naast een bedrijf erbij kopen, ook op zoek was naar een nieuwe mede-aandeelhouder nadat zijn compagnon ook voor het pensioen koos.

De overeenkomsten tussen beide partijen zijn zonder twijfel bijzonder te noemen, maar toch was het op voorhand geen gelopen koers. Huub Verbeeten begeleidde samen met Janniek Sanders en Christine Huisman het overnametraject. “Wij benaderen bij Marktlink altijd meerdere partijen zodat onze klant een helder beeld krijgt van de verkoopmogelijkheden. Dat was hier niet anders. Dat we in contact kwamen met Jaap Jan Berghuis van NDS Seals en hij in dezelfde situatie zat als Jan, was een enorme pré in het proces. Er lagen verschillende andere biedingen maar de welbekende klik tussen beide mannen was al snel duidelijk.”

“Wij zitten in een markt die niet echt bekend is, dus het voelde goed om een grote partij als Marktlink bij de verkoop te betrekken die dit breed kon onderzoeken.”
- Jan Knipscheer, Andelco

Terugkijkend op het hele traject is Jan Knipscheer erg blij dat hij een professioneel dealteam aan zijn zijde had. “Wij zitten in een markt die niet echt bekend is, dus het voelde goed om een grote partij als Marktlink bij de verkoop te betrekken die dit breed kon onderzoeken. De dealmakers hebben me erg geholpen met onder andere de waardebepaling van het bedrijf. Ook hebben ze me behoed voor een aantal veelvoorkomende valkuilen op juridisch vlak. Dat had ik zelf allemaal niet geweten.”

Hetzelfde einddoel

Het dealteam is erin geslaagd om het beste resultaat voor alle partijen eruit te halen, zowel voor de verkopend aandeelhouder als de doorrollende aandeelhouder. “Dat vraagt altijd wel wat creativiteit”, vertelt Janniek Sanders. “Koper en verkoper hebben dan wel hetzelfde einddoel voor ogen, maar de belangen zijn heel anders. Bovendien heb je ook nog te maken met een vertrekkend aandeelhouder. Iedereen had een andere horizon en dan is het aan ons om de juiste oplossing aan te dragen. We zijn heel blij dat het is gelukt om zowel horizonnen te verleggen als te verlengen.”

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.