Marktlink verstevigt positie in Noord-Europa met nieuw kantoor in Hamburg

Wij zijn erg blij met Henning Kürbis, die per 1 februari is toegetreden als managing partner en kantoordirecteur van onze nieuwste vestiging in Hamburg. Het is ons tweede kantoor in Duitsland en dat stelt ons in staat om nog sneller ons netwerk uit te breiden. Samen met Borys Storck en zijn team in Düsseldorf bouwen wij ons netwerk verder uit en zetten we actief in op het versnellen van de Duitse overnamemarkt.

De keuze voor Hamburg was snel gemaakt, de Duitse stad heeft een sterk fundament van midden- en kleinbedrijven met een behoefte aan consultancy. Het economisch centrum van Noord-Duitsland is bovendien een aantrekkelijke uitvalsbasis naar Scandinavië, waar vanuit Kopenhagen onze Deense collega’s, onder leiding van managing partner Jesper Fogh Duelund, de Deense overnamemarkt bedienen.

Gesprek aangaan met ondernemers

Henning Kürbis ziet veel kansen in de belangrijke havenstad. “De extreem sterke commerciële aanwezigheid wordt vaak overschaduwd door het Rührgebied en Frankfurt. Maar Hamburg heeft een sterke handelsgeschiedenis en kent een flinke traditie van familiebedrijven. Die traditie zorgt de laatste jaren echter voor uitdagingen voor bedrijfsopvolging, daar willen wij graag een rol in spelen.”

Persoonlijke betrokkenheid hebben wij bij Marktlink hoog in het vaandel staan. Het nieuwe kantoor in Hamburg stelt ons in staat om in Duitsland nog meer op regionaal niveau het gesprek aan te gaan met ondernemers. Henning Kürbis: “In een uitdagend economisch klimaat in Centraal Europa is het heel belangrijk om de groeimogelijkheden te identificeren. Want na verschillende crises de afgelopen jaren mogen we gerust stellen dat de overnamemarkt volop in beweging is.”

Sleutellocatie in internationaal speelveld

Die beweging in de overnamemarkt gaat steeds vaker over landsgrenzen heen. Bij Marktlink anticiperen wij daarop door korte lijnen te houden tussen de kantoren in de verschillende landen. Vanuit Nederland ziet ook partner Fredrik Jonker dat internationale bedrijfsovernames niet meer zijn weg te denken. “Vanuit economisch perspectief is Europa inmiddels één markt. Het is belangrijker dan ooit dat Marktlink paraat staat voor lokale ondernemers met groeiambities. Hamburg is daarin een sleutellocatie op dit internationale speelveld.”

Groeiambities Marktlink

De opening van ons tiende kantoor betekent dat we onze focus op de mid-market in Europa verder uitbreiden. Want een ruime meerderheid van de ondernemers overweegt binnen nu en tien jaar het bedrijf te verkopen. Met onze lokale aanwezigheid, uitgebreide marktkennis en het grootste netwerk van Europese investeerders staan wij hen graag bij in het realiseren van een succesvolle overname. Dat betekent ook dat wij als Marktlink willen blijven groeien, zowel in het aantal kantoren als in uitbreiding van onze M&A-specialisten.

Klaar voor een M&A-carrière bij Marktlink?

Wij zijn altijd op zoek naar gedreven mensen met een passie voor ondernemerschap. Marktlink heeft een helder groeipad vanaf beginnende consultant tot en met partner. Jouw aantoonbare ervaring bepaalt voor welke functie je in aanmerking komt. Een solide financiële en analytische basis is essentieel maar minstens zo belangrijk zijn vaardigheden als durf en doorzettingsvermogen, communicatiekracht en je oprechte bereidheid om te luisteren. Dit zijn voor ons dé ingrediënten van een dealmaker. Bekijk ons actuele vacatureoverzicht en ontdek het DNA van Marktlink. Wil jij aan de slag bij een snelgroeiend internationaal M&A-bedrijf? Neem dan contact met ons op, wij maken graag kennis met je.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.