Jonathon Parkinson voert Marktlink’s jongste vestiging in Manchester aan

Het is voor Marktlink een kwestie van lange dagen maken en volle kracht vooruit. Luttele maanden nadat Marktlink de Deense en Scandinavische markt betrad, is het Verenigd Koninkrijk nu de volgende halte. Op 1 februari 2022 werd het eerste Britse kantoor van Marktlink geopend in het centrum van Manchester, met managing partner Jonathon Parkinson aan het stuur. Van daaruit zullen hij en zijn team profijt trekken van een sterk Europees netwerk van kopers en adviseurs, om nieuwe kansen te creëren voor Britse klanten en Europese ondernemingen die willen uitbreiden naar het Verenigd Koninkrijk.

Deal-making in het bloed

Je kunt rustig stellen dat dealmaking Jonathon in het bloed is gaan zitten – zijn hele loopbaan speelde zich af in de wereld van fusies en overnames en in de afgelopen zes jaar bemiddelde hij in bijna 100 deals. Nadat hij elf jaar geleden afstudeerde in de Politicologie, kwam hij in dienst bij fusie- en overnameadviseur Benchmark International, waar hij de knepen van het vak leerde en als adviseur bouwde aan zijn kennis van diverse branches – in de laatste vier jaar als directeur en teamleider. Toen hij door Marktlink werd benaderd met het aanbod een vestiging in het Verenigd Koninkrijk op te zetten, greep hij de kans aan om de volgende stap in zijn carrière te zetten

“Ik heb geprobeerd te tellen hoeveel deals ik in de jaren bij Benchmark precies heb gedaan en ik kwam uit op 99. Het is wel een grappig idee dat mijn honderdste M&A-deal bij Marktlink zal worden gesloten. Ik kijk ernaar uit deel uit te maken van dit gevestigde bedrijf en er mijn eigen stempel op te drukken. Maar waar ik het meest naar uitzie is erop uit te gaan en samen te werken met ondernemers. Mijn team en ik zullen het Marktlink Model navolgen; relaties opbouwen door met onze klanten om tafel te zitten, tijd met elkaar door te brengen, hun ondernemingen met eigen ogen te bekijken en uit te vinden wat hen succesvol maakt. Ik verheug me erop hen te leren kennen en te helpen met verkoop, aankoop of groei in welke richting ze maar willen.”

Een unieke combinatie van internationale en lokale aanwezigheid

In Manchester, met toegang tot de bloeiende markten in Liverpool, Leeds, Birmingham en zelfs Schotland, staan Jonathon en zijn team te trappelen om Marktlink in het Verenigd Koninkrijk te lanceren en aan de slag te gaan. “De regio Manchester is enorm in opkomst en het is er geweldig. Een groeiend aantal private-equitypartijen vestigt zich er, en het aantal deals in het Noordwesten van het land neemt elk jaar toe. Wat Marktlink aan dit spannende speelveld gaat toevoegen is de mogelijkheid werkelijk te profiteren van een enorm internationaal netwerk met toegang tot kopers en grensoverschrijdende deals, wat volgens mij geen enkele andere partij zou kunnen bieden. Het Verenigd Koninkrijk is een gigantische markt met veel lokale nuances, en ik geloof dat ondernemingen en ondernemers graag werken met lokale adviseurs. Onze Britse klanten zullen profiteren van ons inzicht in een groot aantal branches – we weten wat er in die markten omgaat en wat ze drijft, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.”

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.