Groei in het Verenigd Koninkrijk door de opening van een tweede Marktlink kantoor

Groei in het Verenigd Koninkrijk door de opening van een tweede Marktlink kantoor

Op 1 november opende Marktlink een kantoor in de Britse Midlands, wat Birmingham, Nottingham en de omliggende regio’s omvat. Dit wordt het dertiende kantoor in Marktlink’s internationale netwerk en het tweede kantoor in het Verenigd Koninkrijk, nadat vorig jaar het eerste kantoor in Manchester werd geopend.

Ondanks de economische uitdagingen waar de Britse markt de afgelopen jaren mee te maken kreeg, blijven Britse ondernemers vertrouwen houden. Uit onze marktanalyses blijkt dat Britse ondernemers optimistisch zijn over de toekomst.

De Britse Midlands is een gevestigde en florerende M&A markt

Joe Moran is aangetrokken als partner en staat aan het hoofd van het kantoor in de Midlands. Joe brengt 17 jaar ervaring in corporate finance met zich mee en zal ondernemers ondersteunen in hun overname- en desinvesteringstrategieën. Hiervoor werkte hij bij grote namen als Deloitte, Jaguar Land Rover en Rolls-Royce. “Het VK is een grote en gevestigde M&A-markt, en ik kan niet wachten om Marktlink’s volgende, succesvolle fase van internationale groei in te leiden, en om ondernemers in deze belangrijke bedrijvenregio te helpen hun M&A ambities waar te maken.”

“De overname of verkoop van een bedrijf is een van de belangrijkste momenten uit het leven van een ondernemer. Door de opening van dit nieuwe kantoor krijgen ondernemers in de Midlands toegang tot onze M&A expertise en een groot netwerk vol Europese investeringsmogelijkheden, wat hen zal helpen om de beste toekomst voor hun bedrijf te garanderen.”

Europese investeerders geïnteresseerd in Britse bedrijven

Luc Keltjens, partner bij Marktlink Amsterdam, was nauw betrokken bij de uitbreiding in het Verenigd Koninkrijk. “Sinds de opening van ons eerste kantoor in Manchester vorig jaar hebben we veel succes geboekt en de vraag van Europese investeerders die Britse bedrijven willen overnemen blijft groeien. Bedrijfseigenaren in de Midlands, en in heel het Verenigd Koninkrijk, kunnen ons internationaal netwerk van 50 dealteams, verspreid over zes landen, gebruiken om te profiteren van de stijgende interesse in cross-border kansen.”

“Joe’s uitgebreide expertise en kennis van hoe ondernemers in de regio het beste ondersteund kunnen worden, bevestigt dat hij de juiste keus is om het concurrentievoordeel van bedrijven in Midlands te versterken. We kijken ernaar uit om ons succes voort te zetten en onze positie op de Britse markt uit te breiden.”

Grootste economische uitdagingen zijn achter de rug

Jonny Parkinson, sinds 2022 partner bij het eerste Britse kantoor in Manchester, merkt op dat Britse ondernemers geloven dat ze de ergste economische uitdagingen achter de rug hebben. Hij benadrukt het belang van vooruitkijken en nadenken over groeistrategieën voor bedrijven, vooral op het gebied van opvolging. “Het dal waar het Verenigd Koninkrijk zich uit heeft weten te werken, was dieper dan dat van andere Europese landen, met uitdagingen als schuldenmarkten, renteplafonds en de effecten van Brexit. Desondanks zijn de Britse mkb-ondernemers hoopvol over 2024. Uit onze marktanalyse blijkt dat 57% van de ondernemers verwacht dat de binnenlandse M&A-markt het komende jaar zal verbeteren, tegenover het Europese gemiddelde van 48%. Bovendien openen we met deze stap de deur voor mkb-ondernemers in het Verenigd Koninkrijk naar ons bestaande en uitgebreide Europese netwerk. Dit kan een positief effect hebben op de groei en ambities van Britse ondernemers. Wij staan klaar voor ondernemers om ze te helpen bij het realiseren van hun groei- en overnameambities in het Verenigd Koninkrijk.”

Wil jij je carrière versnellen?

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.