Loyals en Sofindev sluiten een partnership ter ondersteuning van de verdere groei van Loyals

Company Name Loyals
Transaction Buy-side
Website Open
Sector Media & Communicatie
Tags Strategisch

Met de toetreding van Sofindev haalt Loyals een sterke financiële en strategische partner aan boord. Dit zal de onderneming in staat stellen om de sterke groei van haar activiteiten te versnellen. Daarbij zal vanuit een doelgerichte specialisatie binnen het brede full-service pakket aan digitale diensten verder worden ingezet op de uitbreiding van het bestaande team en competenties. Ook zal selectief worden gekeken naar strategische overnames waar die een passende aanvulling op of verdere verdieping van het huidige dienstenpakket vormen.

Aandeelhouder Youri Lieberton: “De afgelopen jaren zijn wij meerdere malen benaderd door consolidatiegroepen, investeerders en adviseurs. Deze kennismakingen liepen vaak op niks uit, aangezien een beeld werd geschetst waarin Loyals zich aansloot bij een grotere groep en het DNA, de cultuur en de kernwaarden van de onderneming verloren zouden gaan. Na de kennismaking met Marktlink hebben wij besloten om zelf een groeitraject te gaan starten. Marktlink heeft ons ondersteund bij het formuleren van de Loyals Groep en bij het vinden van onze financiële partner Sofindev. De samenwerking met Marktlink hebben wij als zeer prettig ervaren en wij kijken er met veel plezier op terug.”

Rol Marktlink

Luc Keltjens begeleidde met zijn team de transactie namens Marktlink: “In de dynamische en sterk consoliderende markt van digital agency’s hebben wij Loyals begeleid bij het vinden van de juiste partner om de onderneming zelfstandig verder te laten groeien met behoud van hun DNA. Door de vele transacties en onze ruime ervaring in deze sector hebben wij Loyals kunnen ondersteunen bij het in kaart brengen van de markt en het vinden van de eerste strategische partners voor de Loyals Groep. Wij zijn verheugd dat we de aandeelhouders hebben kunnen begeleiden bij het zetten van deze belangrijke stap en wensen Youri Lieberton en Jerry Remmers veel succes met het nieuwe avontuur.”

Over Loyals

Loyals, gevestigd in Mijdrecht, Nederland, is een snelgroeiend full-service bureau voor merkenbouw en digitale transformatie met een historie van ruim 20 jaar. De ervaren ondernemers achter Loyals, Youri Lieberton en Jerry Remmers, hebben de organisatie uitgebouwd tot een toonaangevende digital agency gericht op de Nederlandse midden markt. Onder haar klanten bevinden zich vele kleine en middelgrote bedrijven, maar ook (semi)overheidsinstellingen. Loyals is gebouwd vanuit een technisch fundament dat wordt aangevuld met een sterk marketingteam. Met een team van c.50 ervaren medewerkers opereert de onderneming met een full-service businessmodel, waarbij de nadruk ligt op Strategie, Design, Creatie van merkidentiteit en merkervaring, (online) Marketing, Development en Hybride events. Dit stelt Loyals in staat voor haar klanten als één bedrijf en één team maatwerk te leveren, waardoor zij een strategische partner vormt voor het senior management van haar klanten en als verlengstuk van hun organisaties kan functioneren op het gebied van merkenbouw en digitale transformatie.

Over Sofindev

Sofindev is een toonaangevende onafhankelijke private-equityonderneming, gespecialiseerd in buy-out en groeikapitaal voor kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux. De fondsen van Sofindev hebben meer dan 300 miljoen euro aan kapitaal geïnvesteerd in ruim 50 kleine en middelgrote bedrijven. Momenteel beheert het Sofindev Managementteam het Sofindev IV fonds (2015) met een toegezegd kapitaal van 107 miljoen euro en het onlangs opgehaalde Sofindev V fonds (december 2019), met totale toezeggingen van 170 miljoen euro. Net als Sofindev IV realiseert Sofindev V investeringen in het kapitaal van succesvolle kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux, in partnership met de ondernemers en management teams van deze bedrijven, ter ondersteuning van hun verdere groei.

Deal team voor deze transactie:

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.