De waardebepaling van een bedrijf is zeer belangrijk bij een fusie of overname, zowel voor de koper als de verkoper. Als specialist op dit gebied helpen wij u graag bij de berekening van de waarde en hoe u deze kunt verhogen.

Ontdek wat uw bedrijf waard is

In het begin van het (ver)koopproces ontvangt u een duidelijke en reële indicatie van de waarde van uw bedrijf. Wij doen deze berekening aan de hand van de meest gangbare methoden, zoals de discounted cashflow-methode. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt of te weinig ontvangt. Een waardebepaling is ook interessant als u nog niet van plan bent te verkopen maar wilt weten wat uw bedrijf ongeveer waard is. Een goede waardebepaling is echter niet gelijk aan de prijs, die hangt af van meerdere factoren. Met meer dan 25 jaar ervaring in transacties heeft Marktlink een goed gevoel over de prijs van uw bedrijf in de markt.

Met m-ready ontdekt u wat uw bedrijf ongeveer waard is en hoe u die waarde kunt optimaliseren en maximaliseren.

Onze experts staan u graag te woord

Waardebepaling bij verkoop

De waardebepaling is vaak een check of uw opbrengstverwachting strookt met hoe de markt het bedrijf waardeert. Aangezien u zelf alle beschikbare bedrijfsgegevens voorhanden heeft, maakt u zelf eenvoudig een indicatieve berekening met de Marktlink Multiple. Desgewenst vullen wij die berekening aan met actuele informatie uit de sector. Als u daadwerkelijk overweegt om over te gaan tot verkoop, dan helpen wij u graag met het uitbreiden van de Marktlink Multiple. Zo krijgt u een optimale waardebepaling voor uw bedrijf. Dit biedt u een nog betere indicatie van de opbrengstwaarde.

Wilt u een indicatie van de waarde van uw onderneming?

Waardebepaling bij koop

Als u geïnteresseerd bent in de aankoop van (een deel van) een bedrijf, dan kan het zijn dat u al een bedrijf op het oog heeft. Als u nog niets op het oog heeft, helpen wij u graag met het zoeken en benaderen van interessante bedrijven. Wanneer de eerste gesprekken positief zijn en het moment daar is om een bieding uit te brengen, dan mag een deskundige waardebepaling niet ontbreken.

De belangrijkste elementen in de waardebepaling bij aankoop zijn de prognose van de onderneming en de financieringsmogelijkheden (eigen middelen / bancair / investeerder(s)) van u als koper. Om als ondernemer in spé meer comfort te krijgen bij het uitbrengen van een bieding, maken we vaak een scenario-analyse. Deze analyse biedt u inzicht in hoe de geldstromen zich ontwikkelen wanneer de onderneming beter of minder goed presteert dan geprognosticeerd.

Marktlink Mergers & Acquisitions
Wat zijn mijn opties?

Waardebepaling via dé M&A-specialist

Wij ondersteunen en begeleiden u graag bij een optimale waardebepaling bij de koop of verkoop van een bedrijf. De Marktlink Multiple wordt op jaarbasis ruim 40.000 keer ingevuld en we hebben meer dan 100 deals gesloten. U mag dus rekenen op deskundig en betrouwbaar advies van onze M&A-specialisten. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.

DEALSTORIES

Deze ondernemers gingen u voor

ADVIESGESPREK

Klaar voor de volgende stap in uw carrière?