Zakelijke dienstverlening

Bedrijf kopen of verkopen?

De digitale transformatie zorgt voor veel beweging in de zakelijke dienstverlening. Omdat de meeste bedrijven in deze omvangrijke sector nationaal actief zijn, is er nauwelijks invloed van buitenlandse concurrenten. Fusies en overnames in de zakelijke dienstverlening creëren vooral meer draagvlak voor investeringen rond klantbeleving, efficiëntie en nieuwe businessmodellen.

Trends en ontwikkelingen in de zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening profiteerde de laatste jaren sterk van de economische groei. Bedrijven in deze sector hebben meestal een lage investeringsbehoefte omdat zij geen nood hebben aan grote gebouwen of een groot aantal machines. Door deze laagdrempeligheid groeide het aantal bedrijven in de zakelijke dienstverlening de laatste jaren sterk.

Het tekort aan professionals en de toenemende vraag naar duurzaamheid zijn twee belangrijke uitdagingen voor de sector van de zakelijke dienstverlening. Daarnaast moeten ondernemers up-to-date blijven met digitalisering en automatisering. Enkel zo behouden ze hun toegevoegde waarde. Tot slot werden ook enkele wetten en regels strenger, wat vooral impact heeft op bedrijven in de uitzendsector en de boekhouding.

Bereken uw bedrijfswaarde met de Marktlink Multiple

Consolidatie en schaalgrootte

Bedrijven in de zakelijke dienstverlening zijn vaak ofwel kleinschalig, ofwel net heel groot. De trend in bedrijfsovernames in de zakelijke dienstverlening versterkt alleen maar het verschil tussen deze twee categorieën. Er is momenteel een sterke consolidatie aan de gang, waarbij bedrijven natuurlijke groei realiseren en uitbreiden door de overname van kleinere partijen. Schaalgrootte wordt steeds belangrijker voor de return on investment rond actuele trends en ontwikkelingen.

Bedrijf in de zakelijke dienstverlening kopen of verkopen

Er zijn verschillende redenen om een bedrijf in de zakelijke dienstverlening te kopen of te verkopen. Bent u als grote speler op de markt bezig met een buy-and-build-traject? Dan begeleiden wij u graag in het vinden van geschikte potentiële bedrijven. Overweegt u juist een gedeeltelijke of volledige verkoop van uw bedrijf, bijvoorbeeld om via een pre-exit al een deel van uw pensioen veilig te stellen of om uw bedrijf meer future proof te maken? Dan zoeken wij naar een geschikte koper die voldoet aan uw wensen.

Marktlink: uw overnamespecialist in de zakelijke dienstverlening

Bij Marktlink bent u aan het juiste adres om uw ambities te realiseren. Onze specialisten zetten graag hun kennis en ervaring in om samen met u de juiste opvolging of groeiambities te realiseren. Marktlink is altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Wilt u meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op.