Fredrik Jonker

Partner

Over mij

Over Fredrik

Na zijn studie Management Economie en Recht in Groningen vertrok hij in 2001 naar Nijmegen om daar meer verdieping te zoeken in de studie bedrijfswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na beide studies afgerond te hebben begon hij in 2003 in Amsterdam als Trainee Corporate Banking bij Banque Artesia Nederland.

Na een jaar traineeship vertrok hij naar Enschede om daar als Accountmanager te starten voor het midden- en grootbedrijf. Hij hield zich onder meer bezig met het structureren van complexe constructies voor de financiering van internationale handelsstromen, werkkapitaalfinancieringen en vastgoedfinancieringen. Tevens is hij in die tijd betrokken geweest bij meerdere overnamefinancieringen en heeft hij de overname en integratie van de bank door General Electric (GE) intern meegemaakt.

Gedurende zijn bankperiode heeft hij diverse interne en externe opleidingstrajecten genoten, waaronder een bankmanagement course (Dexia University, Brussel), transactiefinanciering, Acquisition Finance (AIF, Amsterdam) en andere bancaire vakopleidingen (NIBE-SVV).

Na zes jaar bij een bank gewerkt te hebben, zocht Fredrik in 2009 het internationale avontuur op door in het voormalige Oost-Duitsland aan de slag te gaan bij Aldi Nord. Vanuit zijn functie als assistent der Geschaftsfuhrer heeft hij het bedrijf vanuit meerdere facetten gezien en heeft hij kennis en (management) ervaring opgedaan in Retail en Logistiek.

Sinds 2010 is hij werkzaam bij Marktlink en is hij betrokken geweest bij een groot aantal overnametransacties. Vanuit zijn nuchtere Twentse achtergrond en zijn interesse in mensen en bedrijven, voert hij het vak met veel drive uit. Gedurende transacties probeert hij altijd het beoogde doel voor ogen te houden en zich te richten op de elementen die partijen binden. De kern van een mooie overnametransactie is volgens Fredrik dat alle partijen het gevoel hebben dat ze een goede deal hebben gemaakt.

Fredriks link met Marktlink

“De eerste keer dat ik in aanraking kwam met het vakgebied was tijdens mijn studie in Nijmegen toen ik het vak corporate finance met veel interesse volgde. Na te zijn afgestudeerd op dit onderwerp (waardering van R&D uitgaven binnen de farmaceutische industrie) leerde ik het bedrijf Marktlink kennen toen mijn vader zijn bouwkundig ingenieursbureau verkocht. De kopende partij (management) liet zich destijds bijstaan door Marktlink.

Door dit complexe proces, inclusief alle bijkomende emoties, van dichtbij mee te maken en als sparringpartner te fungeren, werd ik getriggerd door het fusie- en overnamevak”.