Industrie & Productie

Bedrijf kopen of verkopen?

Jarenlang kende de sector industrie en productie een stabiele groei. De pandemie bracht echter onrust en instabiliteit, evenals economische en politieke uitdagingen. Daar staat tegenover dat het juist nieuwe trends zijn die zorgen voor een levendige markt in bedrijfsovernames in de sector industrie en productie. Want bedrijven in deze sector ervaren een groeiende interesse vanuit strategische kopers en private equity partijen.

Trends en ontwikkelingen in de sector industrie en productie

In de Nederlandse economie speelt de industriesector een cruciale rol. Met de export als aanjager, zorgt dat echter ook voor onzekerheid vanwege internationale ontwikkelingen. Veel ondernemers in de industrie en productie zoeken dan ook naar alternatieven waarmee ze de productie dichter bij huis willen halen. Sleutelwoorden voor ondernemers om hun bedrijf te laten groeien zijn: ketensamenwerking, innovatie en duurzaamheid. Ook moeten ze investeren in nieuwe technologieën om hun bedrijf toekomstbestendig te maken.

Bereken je bedrijfswaarde met de Marktlink Multiple

35.109 ondernemers gingen u voor

Technologie en duurzaamheid in de industrie en productie

Nederland heeft de ambitie om koploper te worden in de duurzame industrie. Voor ondernemers betekent dit dat zij moeten investeren in het verduurzamen van hun productieprocessen. Het gebruik van fossiele brand- en grondstoffen verliest aan populariteit; dit betekent dat bedrijven in de industrie en productie duurzamer moeten produceren.

Hier liggen kansen voor groei: de ontwikkeling van nieuwe techniek, duurzame oplossingen en de kennisdeling ervan levert nieuwe banen op. Dat maakt ondernemingen in de industrie en productie interessant voor private equity partijen. Om uw bedrijf in de toekomst optimaal verkoopklaar te maken, raden wij aan om te kijken welke stappen u nu al kunt zetten om uw bedrijf verkoopklaar te maken, óf om met een bedrijfsaankoop uw groeiambities vorm te geven.

Bedrijf in de industrie en productie kopen of verkopen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u overweegt een bedrijf in de industrie en productie te kopen of verkopen. Is uw bedrijf actief in een specifieke niche en bent u daarom interessant voor een grote speler in de markt? Of wilt u uw diensten juist uitbreiden door de aankoop van een ander bedrijf? Wat uw situatie ook is, wij begeleiden u graag in het vinden van geschikte potentiële bedrijven. Overweegt u juist een gedeeltelijke of volledige verkoop van uw bedrijf, bijvoorbeeld om via een pre-exit alvast een gedeelte van uw pensioen veilig te stellen, dan zoeken wij naar een geschikte koper die voldoet aan uw wensen.

Marktlink: your specialist in acquisitions in the manufacturing and production industry

Each year, more than a thousand entrepreneurs in this sector use the Marktlink Multiple to calculate their business value. We regularly guide the transaction process for companies in the manufacturing and industrial sector and have unrivalled market knowledge and a substantial portfolio of potential buyers and sellers.

Are you looking for a partner or an investor, or do you want to join forces with another company? Marktlink can help you realise your ambitions. Always committed, independent and professional, we have a large national and international network, and detailed knowledge of local and global markets.

Our specialists will use their knowledge and experience proactively, to help you find the right successor or implement your growth strategy in the manufacturing and production sector.

Want to know more?

Contact us now for more information.