Marktlink Fusies & Overnames

Multifill en Van Dam Bodegraven slaan handen ineen met behulp van Vlaamse Investeerder Think2Act

Home > Deals > Multifill en Van Dam Bodegraven slaan handen ineen met behulp van Vlaamse Investeerder Think2Act

Multifill en Van Dam zijn beiden actief in het ontwikkelen, bereiden, mixen, afvullen en verpakken van non-food vloeistoffen en poeders….Van Dam Bodegraven en Multifill

Multifill en Van Dam zijn beiden actief in het ontwikkelen, bereiden, mixen, afvullen en verpakken van non-food vloeistoffen en poeders. Hiernaast verzorgen beide partijen de logistieke handling van de producten. Multifill heeft zich van oudsher toegelegd op contractfilling en Van Dam bedient daarnaast ook nog Europese retailklanten (supermarktketens). Tevens produceert Van Dam een eigen merkenrange (onder de merknamen: Piek en Dammol) voor zowel retail als professionele markten.

Wens klanten

Marc Bakker Schut: “Al jaren werken we als concullega’s samen en spreken we elkaar regelmatig.” Zowel Marc Bakker Schut als de directeur-eigenaren van Multifill, Nick van Bemmel en Edwin Suyten, hadden de wens om een samenwerking nu concreet te maken.

Resultaat

Samen met de participatie van investeerder T2A is deze samenwerking uiteindelijk gestructureerd. De bedrijven zijn sterk complementair aan elkaar en verwachten de klanten in de nieuwe situatie nog beter te bedienen. “De ambitie is om de sterktes van Multifill en Van Dam nog verder te benutten. Daar zijn we vanaf dag 1 mee begonnen. Met de samenwerking willen we optimalisaties behalen door betere planning van productie, maar ook door R&D en inkoop- en verkoopactiviteiten te bundelen. De verwachting is dan ook om de komende jaren een flinke groei te realiseren”, aldus Marc Bakker Schut. De combinatie van Multifill en Van Dam heeft circa 250 medewerkers in dienst en verwerkt jaarlijks meer dan 100 miljoen producten.

Rol Marktlink

Marktlink heeft het structureren van de samenwerking in zijn geheel begeleid. Van de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris, licht Marktlink-partner Tom Beltman toe: “10 jaar geleden heeft Marktlink Marc Bakker Schut begeleid bij de aankoop van Van Dam. Op basis van de contacten die wij hadden bij beide bedrijven heeft Marktlink aan de wieg gestaan van de samenwerking. Mede vanwege het wederzijdse respect tussen partijen is het proces heel soepel verlopen.”

Magazine #13

New: Marktlink edition #13

View online