Marktlink Fusies & Overnames

EMM voert groeistrategie versneld door en trekt investeerder Quadrum Capital aan

Home > Deals > EMM voert groeistrategie versneld door en trekt investeerder Quadrum Capital aan

EMM wil zijn groeiambities versneld realiseren en heeft in het kader daarvan investeringsmaatschappij Quadrum Capital aangetrokken. EMM is actief als innovatief toeleverancier van productiviteitsverhogende en hoogwaardige oplossingen voor internationale lakverwerkende bedrijfstakken als luchtvaart, automotive, industrie en marine. Aan de basis van de groeistrategie ligt een verdere internationale expansie en een niet aflatende focus op productinnovatie en digitalisering, altijd in samenwerking met eindgebruikers en dealers. Overnameadviseur Marktlink leidde de transactie in goede banen.

EMM kende de voorbije jaren een sterke internationale groei. Met de vier eigen merken Colad, Hamach, Ronin Tools en Tander is de onderneming erin geslaagd een sterke en solide positie op de markt te verwerven. Directeur en voormalig grootaandeelhouder Thomas van der Kooij: “Productinnovatie gecombineerd met een scherpe positionering en bijbehorende communicatiestrategie waren de cruciale elementen in onze snelle groei. Het blijft onze ambitie om nog sterker door te groeien en onze positie vanuit onze innovatiekracht nog verder internationaal uit te bouwen. We willen het verschil maken op de markt met nieuwe oplossingen vóór en mét onze klanten. Voor ons is Quadrum Capital de juiste partner om onze groeiambities met veel succes te realiseren. Door het leveren van innovatieve non-paintoplossingen willen we nog sneller wereldwijd doorgroeien als innovatiecentrum voor lakverwerkende markten.”

Peter Oostenenk, Managing Partner bij investeringsmaatschappij Quadrum Capital: “EMM is een prachtig en toonaangevend bedrijf onder meer in de internationale wereld van autoschadeherstelbedrijven. De onderneming staat bekend als kwaliteitsspeler en bereikt over de hele wereld steeds meer klanten. Samen met dealers en eindgebruikers ontwikkelt EMM steeds opnieuw nieuwe ideeën, denk maar aan het onlangs geïntroduceerde UV Fast Curing System. De voortvarende manier waarop EMM te werk gaat is een kerncompetentie die we ook in de groeistrategie zullen gebruiken. Samen zetten we EMM de komende jaren nog sterker op de mondiale kaart.”

Ferry Nahon begeleidde de transactie namens Marktlink: “Op de internationale markt van autoschadeherstelbedrijven toont EMM zich succesvol. Door een sterke positionering als kwalitatief hoogwaardige partner en een actieve branding van de eigen identiteit in een van oudsher conservatieve markt zijn de huidige aandeelhouders erin geslaagd de onderneming te laten groeien. Nu zijn het bedrijf en het managementteam klaar voor de volgende fase. Dat de onderneming veel troeven heeft, is duidelijk een bekend gegeven op de overnamemarkt. Dat leiden we af uit het hoge aantal investeringsmaatschappijen dat interesse toonde. EMM sprak tijdens het verkoopproces met tal van kandidaten. Quadrum Capital bleek uiteindelijk de ideale pragmatische investeerder die bij de onderneming en haar management past. Wij wensen de partijen alle succes bij het behalen van de doelstellingen.”

De huidige aandeelhouders van EMM blijven aan als aandeelhouders naast Quadrum Capital. Ook het huidige management onder leiding van directeur en medeaandeelhouder Thomas van der Kooij blijft leiding geven aan EMM.

 

Magazine #13

New: Marktlink edition #13

View online