Drie Nederlandse softwareontwikkelaars komen in handen van adesso Group

Home > Deals > Drie Nederlandse softwareontwikkelaars komen in handen van adesso Group

De Duitse beursgenoteerde adesso Group verwierf een meerderheidsbelang in drie Nederlandse bedrijven van Blue Group IT: Blue4IT, Codesquad en Bluefront. De drie ontwikkelen front- en back-end softwareapplicaties voor onder meer banken, multinationals en overheidsinstellingen. Via een minderheidsbelang blijven hun managing directors betrokken bij de organisatie. Overnamebemiddelaar Marktlink, die sinds kort over een vestiging in Duitsland beschikt, maakte het nieuws vandaag bekend.

Het Duitse beursgenoteerde adesso, in 1997 opgericht in Dortmund, is in twee decennia uitgegroeid uit tot een internationale IT-dienstverlener. Het bedrijf realiseerde in 2019 met ruim 4.200 medewerkers een omzet van 449,7 miljoen euro. Ondernemingen die hun processen kostenefficiënter willen maken, kunnen in tal van adesso-locaties over heel Europa en daarbuiten terecht voor consulting- en softwareontwikkelingsdiensten. Daarnaast ontwikkelt adesso eveneens sectorspecifieke softwareoplossingen. Adesso Group krijgt in zijn thuisland al meerdere jaren de titel van ‘beste Duitse werkgever’ in de IT-sector toegekend.

De groeistrategie van de Duitse groep steunt deels op internationaliseren met een lokale aanwezigheid. Na de oprichting van adesso Netherlands B.V. in juli 2019, met managing director Jan Heuker aan het roer, betekent de overname van Blue4IT, Codesquad en Bluefront dat adesso zijn voetafdruk in de Nederlandse IT-markt verder vergroot.

De drie bedrijven focussen uitsluitend op front-end, back-end en architecture met Java. Door de krachten te bundelen profiteren adesso en Blue Group IT van elkaars knowhow en expertise.

Jan Heuker: “adesso, Blue4IT, Codesquad en Bluefront delen kwaliteit en mensgerichtheid als belangrijke kernwaarden. Stuk voor stuk hanteren we een streng selectiebeleid en bieden we onze medewerkers uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden. Klanten doen een beroep op onze uitstekende knowhow en ervaring om uitdagende projecten tot een goed einde te brengen. We geloven dan ook in het succes van de samenwerking… en in de toekomst.”

Fredrik Jonker (Marktlink): “Terwijl de IT-sector in Nederland bijzonder snel groeit, is hij tegelijk sterk gefragmenteerd. De digitaliseringsslag zal zich nog jaren doorzetten, maar IT-bedrijven ondervinden moeilijkheden om goede programmeurs aan te trekken. In Duitsland behoort adesso reeds vele jaren tot de snelst groeiende IT-bedrijven. De sleutels tot dit succes? Goede werving, aantrekkelijk werkgeverschap en interessante opdrachtgevers. Om te beantwoorden aan de versnelde groei, sluit adesso bijkomende overnames niet uit.”

Magazine #13

New: Marktlink edition #13

View online