Marktlink Fusies & Overnames

Belgische investeerder KeBeK ondersteunt Europese groeistrategie van Nederlands familiebedrijf Borek

Home > Deals > Belgische investeerder KeBeK ondersteunt Europese groeistrategie van Nederlands familiebedrijf Borek

Het Nederlandse familiebedrijf Borek ontwerpt, produceert en verkoopt hoogwaardig buitenmeubilair onder de merknamen Borek, MAX&LUUK en Yoi. De commerciële focus ligt op het top- en middensegment van de markt. Borek wil zijn internationale groei versnellen en trok daarom KeBeK aan, een onafhankelijk Belgisch investeringsfonds dat vooral participeert in bedrijven met duidelijke groeiperspectieven. De transactie werd in goede banen geleid door overnameadviseur Marktlink.

Borek werd in 1977 opgericht als importeur en verkoper van parasols, maar groeide ondertussen uit tot een ontwikkelaar van internationaal gerenommeerd buitenmeubilair. Een netwerk van dealers brengt de collecties aan de man in de voornaamste afzetmarkten: de Benelux, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje.

Met Frank Bogaers staat sinds 2001 de tweede generatie aan het roer van het familiebedrijf. In het kader van de Europese groeistrategie van Borek, ging hij samen met overnameadviseur Marktlink op zoek naar een geschikte investeerder.

“We noteerden de voorbije jaren een opmerkelijke groei,” zo verduidelijkt Frank Bogaers. “Onze drie merken zijn inmiddels gevestigde waarden, we beschikken over eigen pilot-stores en kenden eind vorig jaar de succesvolle lancering het merk Yoi (voor het middensegment). Bovendien klinkt de vraag vanuit de projectmarkt naar onze creaties steeds luider. Kortom, de tijd was rijp om een partner aan te trekken, zodat we onze internationale ambities kunnen realiseren.”

Toekomstperspectieven
 
Ferry Nahon (Marktlink) begeleidde de operatie en ziet veel toekomstperspectieven voor Borek: “Het bedrijf dankt zijn recente aanhoudende groei aan de marktevolutie. Tuin en terras worden vandaag steeds vaker beschouwd als een verlengstuk van het interieur. Gevolg: mensen investeren in kwalitatief buitenmeubilair. Borek staat als familiebedrijf klaar om een volgende stap te zetten. Voor Frank Bogaers en zijn team vormt KeBeK de uitgelezen partner om dit groeiverhaal vorm te geven.’’

Het onafhankelijke Belgische investeringsfonds KeBeK participeert in solide, middelgrote bedrijven, zoals de Nederlandse kampeer- en recreatiegroothandel Van Assendelft Hollander Bogaert en de contactcentergroep Yource. De aanpak? Het fonds stippelt samen met het managementteam een ondernemingsstrategie uit en helpt bij de uitvoering ervan.

Floris Vansina (managing partner KeBeK): “Frank en zijn team legden de afgelopen jaren een solide basis voor groei met de verbreding van het assortiment, de succesvolle lancering van ‘Yoi’ en de uitbreiding naar het buitenland. Samen willen we Borek nog nadrukkelijker op de Europese kaart zetten.”

Frank Bogaers blijft actief als directeur-aandeelhouder bij Borek.

Magazine #13

New: Marktlink edition #13

View online