BBC Bouwmanagement trekt Belgisch investeerder KeBeK Private Equity aan

Home > Deals > BBC Bouwmanagement trekt Belgisch investeerder KeBeK Private Equity aan

BBC Bouwmanagement (BBC), prominent speler op het gebied van bouwbegeleiding in Nederland, heeft het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity aan boord gehaald. Daarmee heeft het niet alleen extra kennis maar ook extra kapitaal aangetrokken. Het verkoopproces werd in goede banen geleid door overnameadviseur Marktlink Fusies & Overnames.

BBC Bouwmanagement telt meer dan honderd medewerkers. Voor bouwend Nederland zijn ze actief in zowel directievoering, projectmanagement als kwaliteitsmanagement. De onderneming telt drie vestigingen in Etten-Leur, Groningen en Arnhem en specialiseert zich onder meer in alles wat met aardbevingen te maken heeft. Het bedrijf is een speler van formaat in het vaststellen van schade veroorzaakt door aardbevingen én in het bouwkundig versterken van gebouwen in het aardbevingsgebied in de streek van Groningen.

Eigenaren Walther en Marianne Coppens zijn er de afgelopen jaren in geslaagd van BBC Bouwmanagement een toonaangevend bedrijf in de bouwsector te maken. Onder hun ervaren leiding is het bedrijf in zijn niche uitgegroeid tot een van de grootste spelers in Nederland. Eerder nog dit jaar hebben de aandeelhouders de operationele werkzaamheden toevertrouwd aan het huidige managementteam.

Tegelijkertijd ging men op zoek naar de juiste partner om de onderneming verder te laten groeien. Na gesprekken met verschillende partijen, zowel nationaal als internationaal, werden de banden met KeBeK Private Equity aangehaald. Dit Belgische investeringsfonds bleek de ideale match.

KeBeK Private Equity investeert als onafhankelijk Belgisch investeringsfonds in sterke, middelgrote bedrijven. We sommen een aantal bedrijven op waar KeBeK in participeert:

  • Borek, actief in hoogwaardig buitenmeubilair
  • Van Assendelft, Nederlandse groothandel in kampeer- en recreatiemateriaal
  • Yource, een van de belangrijkste klantcontactbedrijven in België, Nederland en Luxemburg

Telkens opnieuw ondersteunt het investeringsfonds het managementteam van zijn participaties bij het uitvoeren van de ondernemingsstrategie, en doet dat op een actieve manier. De strategie wordt altijd in samenspraak bepaald.

Walther Coppens: “Nu BBC Bouwmanagement 30 jaar bestaat, is het moment rijp om een investeringsmaatschappij aan te trekken. In de voorbije jaren hebben we in Nederland bewezen een autoriteit te zijn op het vlak van bouwbegeleiding en projectmanagement, en konden we uitgroeien tot de onderneming die we nu zijn. Nu we KeBeK als partner aan onze zijde hebben, kunnen we de onderneming nog sterker laten groeien, samen met het managementteam.”

Walther en Marianne Coppens blijven betrokken bij BBC Bouwmanagement als minderheidsaandeelhouders. De ervaren Ronald Zilver nam op 1 januari de rol van operationeel directeur op zich.

Magazine #13

New: Marktlink edition #13

View online