Marktlink Fusies & Overnames

Ascent Safety en We Enable Climbers bundelen krachten

Home > Deals > Ascent Safety en We Enable Climbers bundelen krachten

Als eerste stap binnen een ambitieuze groeistrategie werkt We Enable Climbers vanaf nu samen met Ascent Safety. Voortaan staan beide ondernemingen nog sterker in de wereld van werken op hoogte. Overnameadviseur Marktlink Fusies & Overnames leidde de operatie in goede banen.

Wie is We Enable Climbers?
Marktlink: “We Enable Climbers is een snelgroeiend klantgericht bedrijf met een sterke online positie en een heel ambitieuze aandeelhouder. We Enable Climbers wil niet alleen organisch groeien. De onderneming wil de komende jaren uitbreiden via een buy-and-buildstrategie, en richt zich daarbij zowel op Nederland als op België. Het is de bedoeling de belangrijkste speler binnen de Benelux te worden. In het licht hiervan is de samenwerking met Ascent Safety strategisch een verstandige keuze. Nu de onderneming een nog breder pakket aan diensten aanbiedt, kan ze immers nog sneller groeien.”

Al ruim vijftien jaar is We Enable Climbers specialist op het vlak van klimuitrusting voor de professionele, particuliere en adventuremarkt. We Enable Climbers is met zijn verschillende merken – SafetyPro, OutdoorPro en Klimwinkel – toonaangevend binnen de Benelux.

Wie is Ascent Safety?
Nu al ruim twintig jaar creëert Ascent Safety effectieve en veilige oplossingen voor het werken op hoogte, redding en medische eerste hulp bij ongevallen. In haar eigen test- en trainingscentrum zet de onderneming sterk in op opleiding, training en consultancy.

Ook nu beide bedrijven de krachten hebben gebundeld, blijven ze actief onder hun eigen merknamen. “Door samen te werken met Ascent kunnen we nu ook opleidingen en consultancy op hoog niveau aanbieden aan onze klanten. Klanten van Ascent die een uitrusting nodig hebben kunnen op hun beurt bij ons terecht voor de perfecte oplossing”, meent Ward Luitjes, directeur-aandeelhouder van We Enable Climbers.

Deal
Ward Luitjes wordt verantwoordelijk voor het aansturen van de ruim 25 specialisten op de drie locaties van We Enable Climbers. Terwijl de vestiging in Oosterhout de focus legt op uitrusting, spitsen de vestigingen in Amersfoort en Rotterdam zich toe op kennisoverdracht in de vorm van opleiden, trainen en adviseren. Jeroen Offermans blijft als eigenaar en voormalig directeur van Ascent Safety betrokken als aandeelhouder en adviseur. “Door onze krachten te bundelen slagen we erin onze klanten een betere dienstverlening en een hogere kwaliteit aan te bieden. Door samen te werken ontstaat er een ijzersterke organisatie waarin de verschillende teams op basis van hun competenties zich volledig kunnen bezighouden met zaken waar ze echt goed in zijn,” aldus Jeroen Offermans.

Magazine #13

New: Marktlink edition #13

View online