Zaak overnemen

Wil u een zaak overnemen? Als ondernemer kan u op deze manier sneller doorgroeien en uw activiteiten verbreden. Het overnemen van een zaak is de geschikte manier om uw marktpositie te versterken.
Marktlink staat u bij om een bestaande zaak over te nemen. Wij helpen u de juiste keuzes te maken en begeleiden u bij het hele overnameproces.

Waarom een zaak overnemen?

De redenen om een bestaande zaak over te nemen zijn uiteenlopend. Toch draait de overname van een zaak meestal rond de realisatie van groeipotentieel of een schaalvoordeel. Een zaak overnemen buiten België breidt in een klap uw activiteiten uit naar het buitenland. Bovendien is een sterkere marktpositie het logische gevolg van het overnemen van een zaak.

Een zaak overnemen: de voordelen

  • U geniet van de ervaring en opgebouwde expertise van een zaak.
  • Personeel, materiaal en een klantenbestand zijn reeds aanwezig.
  • Meteen een blik op de gezondheid van de zaak via omzet- en winstcijfers en jaarrekeningen.
  • Een stevigere marktpositie door groei te realiseren.
Onze experts staan u graag te woord

Een zaak overnemen: wat te doen?

U wil een zaak overnemen, maar weet niet hoe u hiermee start? Hoewel er verschillende manieren zijn om een zaak over te nemen, volgen onze Marktlink-experts steeds enkele vaste pijlers voor de overname van een zaak.

Wij willen weten wie u bent en waarom u een bedrijf wil kopen. En u wil ook weten met wie u in zee gaat. Voor elk aankoopproces brengen we de beste consultants, juristen en experts samen in een dealteam.
Wanneer is een bedrijf interessant voor u om te kopen? We stellen samen een concreet profiel op, zodat we gericht kunnen zoeken naar de meest geschikte bedrijven om te kopen.
Aan de hand van uw zoekprofiel stellen we longlists op met potentiële bedrijven. Hierna maken we samen een shortlist: een selectie van de meest interessante partijen.
Ons dealteam benadert de bedrijven uit de shortlist en peilt hun bereidheid om te verkopen of om hierover aan tafel te zitten. Dit doen we voor bedrijven die te koop staan aangeboden en bedrijven waarbij dit niet het geval is.
Het dealteam analyseert het bedrijf en geeft een indicatie van de bedrijfswaarde ervan.
De juristen gaan aan de slag met de intentieverklaring met daarin de belangrijkste overnamevoorwaarden om het bedrijf te kopen. In 95 procent van de gevallen leidt de ondertekening van deze intentieverklaring tot een transactie tussen beide partijen.
Een bedrijf kopen vereist ook dat de betrokken partij op de hoogte wordt gesteld. We lichten de betrokken onderdelen van de over te nemen organisatie in, zoals het personeel en de ondernemingsraad.
We doen een due diligence-onderzoek om alle informatie juridisch grondig te controleren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan na de aankoop van een bedrijf.
Bij deze stap bespreken we uw financieringsbehoefte en vragen we offertes aan bij mogelijke geldschieters.
Zonder twijfel de mooiste stap van het aankoopproces. Een bedrijf kopen doet u niet zonder de deal af te ronden en samen met ons de champagne te ontkurken!

Ontdek alles over een overnameproces via Marktlink

De overname van een zaak regelen via Marktlink

Als u een zaak om over te nemen zoekt, komt er heel wat administratie en organisatie op u af. Onze adviseurs zijn ervaren in overnames en staan u steeds met raad en daad bij: van bij de eerste gesprekken tot het sluiten van de overnamedeal.

Een zaak overnemen vraagt dus een goede voorbereiding. Er komt voor u als koper veel bij kijken: ons team vindt het essentieel dat u zich hierbij zowel zakelijk als persoonlijk op uw gemak voelt.

Daarom zit u altijd met dezelfde Marktlink-experts aan tafel die u, uw bedrijf en uw wensen door en door kennen. In onze dealstories leest u hoe onze ondernemende aanpak tal van ondernemers hielp bij de overname van een zaak. Samen met u maken we de deal van uw leven!

Marktlink, uw overnamespecialist

Met het ervaren team van Marktlink mag u rekenen op een actieve aanpak bij de overname van een zaak, zowel binnen als buiten België. Onze gedreven M&A-experts benaderen potentiële verkopers zelfs los van een concreet overnamevraagstuk. Zo blijft ons netwerk groeien en zorgen wij dat u in contact komt met een over te nemen zaak waar u nog nooit aan dacht. Daardoor vindt u bij ons steeds een uitgebreid aanbod aan bedrijven die actief zoeken naar een geschikte koper.

Uw ambities zijn de onze. We zetten graag al onze kennis, ervaring en (inter)nationale netwerk in om de juiste groeiambities te realiseren. Altijd betrokken, onafhankelijk en professioneel vanuit een ondernemend perspectief.

Ontdek hoe Marktlink helpt bij de overname van een zaak