Wat is de Marktlink Multiple?

Met de Marktlink Multiple berekent u veilig, snel en eenvoudig uw bedrijfswaarde

Bent u nieuwsgierig naar uw bedrijfswaarde? Met de Marktlink Multiple krijgt u in een minuut een betrouwbare schatting van de waarde van uw bedrijf. Misschien speelt u met de gedachte om uw bedrijf te verkopen of u bent al concrete stappen aan het zetten? Met de Marktlink Multiple ontvangt u geheel vrijblijvend een betrouwbare schatting van uw bedrijfswaarde. Uiteraard behandelen wij uw gegevens vertrouwelijk.

Uw multiple en bedrijfswaarde berekenen?

De Marktlink Multiple is een rekentool die wij ontwikkelden om de waarde van uw onderneming te bepalen. Het baseert zich op twee vaste factoren: de EBITDA en de multiple. De factor waarmee het bedrijfsresultaat wordt vermenigvuldigd, noemen we in de M&A-sector de multiple. Deze multiple baseert zich op meerdere indicatoren, zoals de bedrijfsgrootte (aantal fte of fulltime-equivalent), het type sector en recente overnames hierin.

Door de multiple te vermenigvuldigen met de EBITDA stellen we de bedrijfswaarde vast. Zo bedraagt bij een EBITDA van 850.000 euro en een multiple van 3.6 de geschatte bedrijfswaarde 3.060.000 euro. Vervolgens berekenen we de koopsom van uw bedrijf door de schulden af te trekken van dit bedrag en door de liquide middelen erbij op te tellen

Bereken hier uw bedrijfswaarde

Bereken veilig, snel en eenvoudig uw bedrijfswaarde via de Marktlink Multiple

Met onze rekentool heeft u in een handomdraai een betrouwbare schatting van de actuele waarde van uw onderneming. Denkt u eraan om uw bedrijf (al dan niet op termijn) te verkopen? Reken dan op de Marktlink Multiple om een beeld te schetsen van de mogelijke vraagprijs. Ieder kwartaal updaten we de Marktlink Multiple via nieuwe berekeningen, actuele markt- en sectorontwikkelingen en onze uitgebreide dealhistorie. Zo bieden wij u snel en gericht een sectorspecifieke bedrijfswaarde.

Vraag uw Marktlink Multiple-rapport aan

Wij bieden u zonder verplichting een aanvullend rapport aan met tips en adviezen voor uw bedrijfssituatie. Verder nodigen wij u graag uit voor een vrijblijvende kennismaking waarin we uw overnamevraagstuk bespreken.