Aan welke zaken moet u werken om de waarde van uw bedrijf te verhogen? Dat inzicht kunnen de specialisten van Marktlink u geven aan de hand van een praktijktoets.

Hoe verkoopklaar bent u op dit moment? Doe de test

Dé sparringpartner van ondernemers

Het team van Marktlink bestaat uit meer dan 200 ondernemende M&A professionals die ondernemers begeleiden bij aan- en verkooptrajecten van hun onderneming. Doe de test en kom te weten hoe verkoopklaar u bent.

Onderneming verkopen

Binnen welke termijn wilt u uw onderneming verkopen?

FTE

Wat is het aantal FTE van uw onderneming?

Bedrijfsleeftijd

Hoe lang bestaat uw bedrijf?

Winstgevendheid

Hoe zou u de winstgevendheid van uw onderneming in de afgelopen drie jaar definieren?

Omzetontwikkeling

Hoe zou u de omzetontwikkeling van uw onderneming in de afgelopen drie jaar definieren?

Uw bedrijf verkoopklaar maken

Er kunnen veel redenen zijn waarom u uw bedrijf wilt verkopen. Zo kan het zijn dat uw pensioen in zicht komt, of dat u uw onderneming (gedeeltelijk) wilt omzetten in vermogen. Voordat een bedrijf echter klaar is voor de verkoop zullen er diverse voorbereidingen moeten worden gedaan. Wat gaat u bijvoorbeeld doen met de voorraad? Wat is uw bedrijf waard en wat het kost het om uw bedrijf verkoopklaar te maken?

Bedrijfswaarde maximaliseren

De ene ondernemer wil zo snel mogelijk verkopen, de ander wil nog één keer doorgroeien en dan verkopen. Wat uw persoonlijke overweging ook is, het is tijd geworden om de koers aan te scherpen. U kunt nú nog de waarde van uw bedrijf maximaliseren en in de komende jaren verzilveren. Door uw onderneming verkoopklaar te maken, creëert u tussen de 10% en 30% meer waarde. Wij helpen u graag tijdens dit proces.