Is uw bedrijf verkoopklaar?

Uw bedrijf verkopen doet u niet iedere week. Veel ondernemers ervaren het verkoopproces als uniek en enerverend. Bij Marktlink begrijpen wij dit. Het is belangrijk om van tevoren alle facetten goed in kaart te brengen. Want de verkoop van uw bedrijf is geen momentopname, hier gaat tijd overheen en het vraagt een gedegen voorbereiding. Overweegt u uw bedrijf – al dan niet binnenkort – te verkopen? Vul dan geheel vrijblijvend de test in en ontdek of uw bedrijf op dit moment klaar is voor de verkoop. Met de inzichten die uit de test komen, ondersteunen wij u in uw stap richting bedrijfsverkoop.

Tot 30% meer waarde met een goede voorbereiding

Het verkoopproces neemt doorgaans een langere periode in beslag. Denk hierbij aan zeker 6 maanden tot soms wel 9 maanden of een jaar. In aanloop naar het proces wilt u uw bedrijfswaarde ongetwijfeld nog verder maximaliseren.

U kunt tot wel 30% meer waarde creëren als u op tijd begint met de juiste voorbereiding. Dan heeft u nog voldoende invloed op de bedrijfswaarde.

Doe de test hier

Klaar voor iedere stap

De stap naar bedrijfsverkoop neemt u niet zomaar. Vaak gaat hier niet alleen een zakelijke maar zeker ook een emotionele voorbereiding aan vooraf. En dit proces is voor iedere ondernemer anders. Misschien wilt u wel zo snel mogelijk uw bedrijf verkopen, of wellicht wilt u juist nog even doorgroeien totdat u op het gewenste niveau zit.Ook is het belangrijk om na te denken over wat u verwacht van de bedrijfsverkoop. Bent u bijvoorbeeld van plan om (een deel van) de onderneming om te zetten in vermogen? Of stelt u met de verkoop uw pensioen veilig? Hoe meer voorbereidingen u treft, zowel zakelijk als emotioneel, hoe beter uw bedrijf uiteindelijk verkocht wordt. Marktlink helpt u graag in alle opzichten in dit proces.

Is uw bedrijf klaar voor de verkoop?

Voordat ook uw bedrijf echt verkoopklaar is, moet er vaak veel gebeuren op het gebied van bijvoorbeeld medewerkers, voorraden, management en winstgevendheid. Wat heeft uw bedrijf nodig om het helemaal klaar te maken voor verkoop? De test geeft u inzicht in hoe realistisch uw plannen zijn, welke stappen u nog kunt zetten en hoe u het beste het traject kunt aanvliegen. Natuurlijk staan wij altijd voor uw klaar om u van deskundig advies te voorzien en u bij te staan gedurende het hele traject.

M-Ready: alle handvatten voor een soepel verkoopproces

Ook als uw bedrijf op dit moment nog niet klaar is om te verkopen, helpen wij u graag verder. De adviseurs van M-Ready staan u met raad en daad bij om uw bedrijf verkoopklaar te maken. Dit doen wij door uw wensen te doorgronden, uw verwachtingen in kaart te brengen en door kritisch mee te denken en te adviseren. Samen met u zorgen we voor de beste omstandigheden voor de verkoop van uw bedrijf. Geen omwegen, gewoon overzichtelijke stappen en alle handvatten om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wij staan u bij in het verkoopklaar maken van uw bedrijf door uitgebreid met u in gesprek te gaan, data te verzamelen en analyses uit te voeren. Zo zorgen wij er samen voor dat u deze grote stap vol vertrouwen kunt zetten en de deal van uw leven maakt.