Michiel Knubben

Manager

Over Michiel

Michiel Knubben studeerde HBO Bank & Financiën aan de Amsterdamse Academie en vervolgens Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij werkte tijdens zijn studie bij de Rabo Orderlijn en als adviseur bij Fortis Investments. Na afronding van beide studies en na een half jaar te hebben gereisd, begon hij zijn carrière bij de Rabobank. Na drie jaar betrokken te zijn geweest bij bedrijfsfinancieringen in allerlei branches, besloot Michiel in maart 2009 de overstap te maken naar Grant Thornton Corporate Finance. Sindsdien is hij betrokken geweest bij diverse aan- en verkooptransacties, bedrijfswaarderingen, financierings- en herstructureringstrajecten (ook pre-pack).

Tevens heeft Michiel binnen Grant Thornton mede de Debt & Equity Advisory opgezet. Vanuit dat specialisme heeft hij een uitgebreid netwerk opgebouwd in de financieringswereld en in het bijzonder met private-equity- en venture-capitalpartijen. In 2014 heeft Michiel de opleiding Register Adviseur Bedrijfsopvolging afgerond.

Michiels link met Marktlink

“Tijdens mijn studie en bijbehorende studiereizen en business courses kwam ik voor het eerst in aanraking met het fusie- en overnamevakgebied. Het zijn complexe trajecten waarbij het vakinhoudelijke gecombineerd wordt met procesbegeleiding, creativiteit, netwerken en communicatie tussen partijen die allemaal een ander belang hebben. Overnametrajecten kenmerken zich door hollen of stilstaan met als einddoel de klant tevreden te stellen en twee partijen bij elkaar te brengen. Met name de aandacht voor het menselijke aspect in een overnameproces bij MKB-ondernemers is essentieel en spreekt mij zeer aan. Wat drijft een ondernemer? Waar ligt hij/zij wakker van?  Maar zeker ook: Is het businessmodel toekomstbestendig? Het is adviseren over hun passie: het ondernemen, maar dan wel adviseren in de meest kwetsbare fase van de ondernemerscyclus!

Professionals van Marktlink zijn ondernemend en energiek. Maar het belangrijkste is dat we echt het verschil maken en succesvolle transacties voor ondernemers tot stand brengen. Drive en focus stellen mij en mijn collega’s daartoe in staat!”