Door een bedrijf ‘verkoopklaar’ te maken wordt het aantrekkelijker voor potentiële overnemers, die er dus een betere prijs voor willen geven. Marktlink vertelt hoe u dit het beste aanpakt en of het verkoopklaar maken echt een noodzakelijke voorwaarde vormt.

De eerste indruk

Een koper vormt zich doorgaans een eerste idee van uw bedrijf aan de hand van de administratie en de juridische en fiscale structuur. Bij het verkoopklaar maken ligt de focus dan ook op het creëren van verregaande juridische en fiscale voordelen en op het organiseren van een goed werkende administratie. Dit zijn alvast enkele belangrijke aandachtspunten:

  • Wat met de eigenaar?

Wanneer het succes van de onderneming sterk afhankelijk is van u als eigenaar (uw managementkwaliteiten, uw vertrouwensrelaties met klanten en leveranciers…), kan dit mogelijke kopers afschrikken. Bereid de mensen uit uw managementteam daarom tijdig voor om stap voor stap uw taken over te nemen. Wanneer de onderneming ook zonder u goed functioneert, wint ze aan waarde in de ogen van de koper. Zo niet kan die laatste eisen dat u nog enige tijd actief blijft.

  • Wat met de stakeholders?

Kopers zijn terughoudend indien de onderneming sterk afhankelijk is van een klein aantal stakeholders. Sluit contracten af met meerdere leveranciers, dan kunt u het wegvallen van een van hen zonder grote problemen opvangen. Ook een te grote afhankelijkheid van een grote klant houdt risico’s in. Een gediversifieerde klantenkring verdient de voorkeur. Samen met duidelijke afspraken met leveranciers, klanten én personeel zorgt dit voor een stabiele onderneming met een onafhankelijke en professionele uitstraling.

  • Wat met de medewerkers?

De mensen vormen vaak het belangrijkste kapitaal van een onderneming. Potentiële kopers willen niet alleen de arbeidscontracten inzien, maar zullen ook peilen naar de tevredenheid van uw werknemers. Een beperkt personeelsverloop wijst namelijk op een stabiele organisatie, waar de aanwezige knowhow en expertise behouden blijven. Vergeet ook niet dat het vervangen van een waardevolle (leidinggevende) medewerker tijd, geld en energie kost.

Is het verkoopklaar maken een absolute must?

Het is niet noodzakelijk, maar zeker aan te bevelen. Zo niet ontvangt u een lagere som en komt het voortbestaan van de onderneming misschien in gevaar. Maar onder specifieke omstandigheden (economische of sectorale evolutie, renteniveau, groot toekomstpotentieel…) worden er soms wel ondernemingen overgedragen, die in principe (nog) niet verkoopklaar zijn.

Meer weten?

Wilt u weten of uw onderneming verkoopklaar is of hoe u dit kunt bereiken? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met de specialisten van marktlink.