De afgelopen jaren is het aantal internationale bedrijfsovernames aanzienlijk gestegen. Die trend zien we ook terug in de uitkomsten van onze Marktlink Bedrijfsovernamemonitor, waarin we jaarlijks bij meer dan 1.000 ondernemers in Europa de marktontwikkelingen peilen. Speelt u als ondernemer met groeiambities buiten de eigen landsgrenzen, dan bent u bij Marktlink aan het juiste adres. Met verschillende kantoren in Noord- en West-Europa bieden wij optimale kennis van de lokale markt.

Waarom internationale bedrijfsovername?

Een bedrijfsovername buiten het oorspronkelijke land is interessant om verschillende redenen. Het biedt uw bedrijf toegang tot een groter netwerk en vaak is een eerste stap naar het buitenland een springplank voor nog meer internationale mogelijkheden. Samenwerking met buitenlandse partijen kan voordelig uitpakken als het gaat om specifieke kennis of technologie. Het levert nog meer voordelen op, denk bijvoorbeeld aan het verhogen van uw omzet of bepaalde belastingvoordelen. Bij Marktlink zijn internationale transacties geen uitzondering meer, bij circa 70% van onze deals zijn internationale spelers betrokken. Over het algemeen merken wij dat de biedingen hoger liggen als er internationale partijen aan tafel zitten.

Waar vindt u internationale partijen?

Of u nu wel of geen specifieke groeiambities in het buitenland heeft, in onze zoektocht naar geschikte kandidaten putten wij standaard uit ons uitgebreide internationale netwerk. Afhankelijk van uw persoonlijke wensen en situatie kunt u er dus bewust voor kiezen om de internationale markt te onderzoeken. Omdat Marktlink in verschillende landen gevestigd is, zijn onze adviseurs goed op de hoogte van de trends en ontwikkelingen die in het betreffende land spelen in uw sector. Wij begeleiden u vanaf het eerste telefoontje en zorgen ervoor dat eventuele verschillen in taal, cultuur en regelgeving geen obstakels vormen in het proces.

Wat komt er kijken bij een internationale bedrijfsovername?

Ondernemen in het buitenland betekent dat u als ondernemer mogelijk extra risico’s ziet die u ervan weerhouden om de stap te zetten. Denk bijvoorbeeld aan factoren zoals politieke omstandigheden, natuurverschijnselen of een veranderende economie. Ook het verschil in bedrijfscultuur kan tot zorg leiden. Uit ervaring weten wij dat al deze risico’s geen reden hoeven te zijn om van een internationale overname af te zien. Risico’s zijn niet uit te sluiten, maar die zijn er ook bij een bedrijfsovername binnen de eigen landsgrenzen. Bij Marktlink mag u erop vertrouwen dat wij goed op de hoogte zijn van alles wat speelt in het betreffende land. Wij bieden u een eerlijke en onafhankelijke risico-analyse waarbij we ook kijken naar externe factoren die van invloed kunnen zijn.

Is mijn bedrijf verkoopklaar?
Doe de test

Internationaal netwerk

Via het lidmaatschap van Geneva Capital Group heeft Marktlink toegang tot een hoogwaardig internationaal netwerk met ruim 17.000 andere leden. Het ledenbestand bestaat uit accountants, fiscalisten, juristen en overnameadviseurs uit meer dan 89 landen. Wij kunnen hierdoor putten uit een grote databank aan potentiële kopers en overnamekandidaten. Binnen Geneva Capital Group is Tim van der Meer, managing partner bij Marktlink, voorzitter van de Mergers & Acquisitions Practice Group. Als exclusief geselecteerde overnamespecialist voor Nederland heeft Marktlink hiermee een zeer actieve en prominente rol in een internationaal netwerk. Voor u als ondernemer is het dus heel gemakkelijk om via onze buitenlandse collega-kantoren in contact te komen met buitenlandse kopers en verkopers van bedrijven. Ook kunnen wij de fiscale en juridische dienstverlening eromheen met een betrouwbare partij oppakken.

Marktlink is uw partner

Speelt u met een vraagstuk over bedrijfsovername en wilt u de mogelijkheden voor een internationale bedrijfsverkoop of aankoop onderzoeken? Bekijk onze internationale deals en neem gerust contact met ons op. Wij nemen uw persoonlijke wensen en ambities mee in een deskundig en onafhankelijk advies.

Neem direct contact op

DEALSTORIES

Deze ondernemers gingen u voor

ADVIESGESPREK

Klaar voor de volgende stap in uw carrière?