Overweegt u zich in te kopen in een bedrijf, dan komt daar veel bij kijken. Welke mogelijkheden zijn er en hoe maakt u een weloverwogen keuze waar u nog jarenlang de vruchten van plukt? Wat is de beste strategie, hoe komt het tot een snelle en soepele afwikkeling van het proces? Wij begeleiden u graag in dit traject.

Mogelijkheden bij inkopen in onderneming

Wanneer u zich inkoopt in een bedrijf, dan kunt u een actieve rol spelen binnen de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan het benutten van uw kennis en ervaring om de koers uit te zetten en successen te behalen. Het is belangrijk om de juiste keuze te maken: gaat u voor volledige bedrijfsovername of een deelbelang?

Uw persoonlijke situatie en ambities bepalen de mogelijkheden en het traject van inkopen in een bedrijf. Kiest u ervoor om (een deel van) het bedrijf te kopen waar u op dit moment werkzaam bent, dan heet dit een Management Buy-Out (MBO). Bij een MBO gaat het dus om de overname van binnenuit. Bent u een externe investeerder in (een deel van) een bedrijf, dan gebeurt dit via een Management Buy-In (MBI).

Onze experts staan u graag te woord
Neem direct contact op

Actieve begeleiding gedurende het inkoopproces

Voor het inkopen in een bedrijf geldt dat voldoende inzicht in het inkoopproces en de juiste prioriteiten stellen cruciaal zijn. Vraagstukken op financieel, fiscaal en juridisch vlak wisselen elkaar in snel tempo af. Klopt de informatie van de verkoper, of is aanvullend onderzoek nodig? Hoe zit het met de bedrijfswaardering en de financiering? Wij bieden u altijd een ervaren sparringpartner en adviseur die weet wat er speelt en u graag actief ondersteunt bij alle vraagstukken.

De eerste stap in het traject is dat wij uw kennis en ervaring in kaart brengen. Wat is bijvoorbeeld uw kennisniveau van de sector waarin het bedrijf valt? En zijn er specifieke zaken waarin u extra ondersteuning wenst om het proces soepel te laten verlopen? U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een overzicht van bedrijven die aansluiten bij uw opgebouwde kapitaal en profiel. Daarna benaderen we partijen, om uiteindelijk de perfecte match te realiseren. Het gaat hierbij om partijen die al te koop worden aangeboden of daar wellicht voor openstaan. Gedurende het hele proces mag u rekenen op onze begeleiding.

Sectoren

Wij hebben in een groot aantal sectoren overnamedeals begeleid en snappen hierdoor de vraagstukken die zich voordoen in iedere sector. Wij koppelen u in uw eigen traject dan ook altijd aan een adviseur met veel kennis over de sector waar het in uw situatie om gaat. Bovendien zijn we actief in meerdere landen, dus ook met internationale ambities kunt u bij ons terecht.

Ontdek snel of u geschikt bent voor een Management Buy-In
Doe de test

Inkopen in een bedrijf via dé M&A specialist

Wij ondersteunen en begeleiden u graag bij alle facetten van het inkoopproces. Wilt u dat wij de biedingsbrief schrijven of wenst u bijvoorbeeld professionele begeleiding gedurende de onderhandelingen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Ook dragen wij gedurende het hele proces zorg voor een hogere slagingskans. Hierbij sturen we op de meest gunstige voorwaarden en assisteren wij u van begin tot eind. Uiteraard zijn wij altijd beschikbaar voor vragen rondom zaken over het overnamecontract, de aandeelhouders- en managementovereenkomst en financiële aspecten. Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op.

DEALSTORIES

Deze ondernemers gingen u voor

ADVIESGESPREK

Klaar voor de volgende stap in uw carrière?