Voor het aankoopproces van een bedrijf is een goede voorbereiding nodig. Er komt voor u als koper veel bij kijken: we lijsten daarom een tiental vaste stappen op die we samen met u doorlopen in het aankoopproces.

Van de eerste kennismaking tot het afronden van de bedrijfsovername.

Onze experts staan u graag te woord

Stappen in het aankoopproces

Deze stappen vormen de basis om tot een succesvol aankoopproces te komen. Tijdens dat aankoopproces evalueren we continu: zo weten we meteen wanneer extra controle nodig is.

Tijdens dit aankoopproces is het belangrijk dat we elkaar leren kennen. U wil weten met wie u in zee gaat en wij willen leren waarom u een bedrijf wil kopen. Voor elk aankoopproces stellen we een specifiek dealteam samen, bestaande uit de beste consultants, juristen en experts.
Onder welke voorwaarden is een bedrijf voor u interessant? We stellen samen een zo concreet mogelijk profiel op, zodat we in het aankoopproces gerichter zoeken naar geschikte bedrijven.
Aan de hand van uw zoekprofiel stellen we in dit aankoopproces longlists en vervolgens shortlists met potentiële bedrijven op. Vanuit de ruime longlist maken we samen een selectie met de meest interessante partijen. De bedrijven die overblijven vormen de shortlist in dit aankoopproces.
Vervolgens benaderen we bedrijven uit de shortlist. Hun verkoopintentie is essentieel in dit aankoopproces: willen ze hun bedrijf wel verkopen, of hierover op zijn minst in gesprek gaan? We benaderen hierbij zowel partijen die hun bedrijf te koop aanbieden, als bedrijven waarbij dit niet zo is.
Ons dealteam analyseert het bedrijf en geeft op basis daarvan een indicatie van de bedrijfswaarde.
Tijdens deze belangrijke stap in het aankoopproces gaan onze juristen gaan aan de slag met de intentieovereenkomst. Dit bevat de belangrijkste voorwaarden van de overname. In 95 procent van de gevallen leidt het ondertekenen van deze intentieovereenkomst tot een transactie tussen beide partijen.
Bij deze stap in het aankoopproces krijgen de betrokken onderdelen (ondernemingsraad, personeel, …) van het over te nemen bedrijf alle inlichtingen.
We voeren een due diligence-onderzoek uit om te checken of alle informatie juridisch in orde is. Zo komt u niet voor verrassingen te staan na dit aankoopproces.
Voor we het aankoopproces afronden, bekijken we of u financiering wenst en vragen we offertes aan bij financiers.
Ongetwijfeld de mooiste stap van het aankoopproces. We ronden de deal af en ontkurken de champagne!