Financiering overname bedrijf

Iedere bedrijfsaankoop heeft de juiste financieringsstructuur als basis nodig. Bij Marktlink begeleiden we al meer dan 25 jaar ruim 100 overnames per jaar, waardoor we veel marktkennis en ervaring opbouwden in de financiering ervan. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk van geschikte investeerders en financierders. Via ons deskundig advies vindt u de juiste structuur voor de financiering van uw overname. Door onze betrouwbare begeleiding komen we samen tot de optimale overnamestructuur.

Huidig financieringslandschap

Het landschap van financieringen voor overnames is voortdurend in beweging. Wet- en regelgevingen blijven veranderen en de risicobereidheid van banken verandert mee. Banken blijven een belangrijke bron van financiering bij overnames. Er komen echter ook steeds meer alternatieve investeerders. Welke route u ook kiest, u moet het traject van een passende financieringsaanvraag goed voorbereiden. Wij raden aan om hier tijdig mee te beginnen en staan u graag bij met deskundig advies.

Onze experts staan u graag te woord
Neem direct contact op

Soorten financiering voor de overname van een bedrijf

Er zijn veel uiteenlopende mogelijkheden rond de financiering voor de overname van een bedrijf. Een overnametransactie komt meestal tot stand via een combinatie van eigen vermogen, verkoopskrediet, achtergestelde externe leningen en bancair vermogen. De Marktlink-specialisten kennen deze structuren goed en hebben connecties bij verschillende aanbieders van deze kapitaalbronnen.

Bancaire financiering

Een klassieke bankfinanciering is de meest gangbare weg voor de financiering van de overname van een bedrijf. Deze verloopt vaak via de klassieke grootbanken. Bij de financiering van overnames houden grootbanken doorgaans minder rekening met bepaalde zekerheden. Hun focus ligt op toekomstige kasstromen, beïnvloed door marktverwachtingen en -omstandigheden. Andere factoren die een rol spelen, zijn bijvoorbeeld uw ondernemerservaring en de hoeveelheid eigen financiële inbreng van u of de verkoper. Op basis van deze informatie wordt afgewogen hoeveel de bank bereid is te financieren voor de overname van een bedrijf.

Alternatieve financiering

Als de overname niet volledig gefinancierd kan worden door de bank, dan zijn er alternatieve financieringsbronnen. U kunt hierbij denken aan achtergestelde leningen, mezzanineleningen en informal investors of particulieren.

Begeleiding bij uw financiering voor de overname van een bedrijf

Om te vermijden dat de financiering de hele overname doet vertragen, begeleiden wij ondernemers graag bij hun financieringsaanvraag. In deze aanvraag overtuigt u via een sterke visie uw financierders. Samen met u kijken we naar de geschikte vorm van financiering en stellen we een aanvraag op die onder meer deze factoren bevat:

 • Informatie over het bedrijf dat u van plan bent over te nemen.
 • Informatie over u en uw geschiedenis als ondernemer.
 • Een gedetailleerde marktanalyse.
 • Een toekomstvisie of uitgewerkt businessplan.
 • De dealstructuur en uitwerking van de financiering van de overname van het bedrijf.
 • Uitgebreide financiële prognoses.

Hierna benaderen en analyseren we meerdere banken en investeerders binnen en buiten ons netwerk. Op basis van financiële condities en uw persoonlijke voorkeur selecteren we de meest geschikte financiering voor de overname van het bedrijf. We houden rekening met persoonlijke ervaringen, naast meetbare factoren zoals rentetarieven of aflossingsschemas. Zo sluit u de juiste deal voor de financiering van de overname van een bedrijf.

Vraag uw financieringsmogelijkheden aan
Neem direct contact op

Passend advies en kennis van de markt

We praten regelmatig met ondernemers die een overname overwegen, maar de juiste financiële middelen nog niet bezitten. Ons team wil voor u en iedere ondernemer de financieringsaanvraag zo sterk en compleet mogelijk maken en onder de aandacht brengen van ons netwerk. Daarnaast mag u het volgende van ons verwachten:

 • Toegang tot de beste kredietverstrekkers en andere financierders uit het bovenste segment in binnen- en buitenland.
 • Kennis van (inter)nationale financierders en hun bereidheid om te investeren in overnames.
 • Scherpe aanbiedingen binnen korte tijd.
 • Een uitgebreide dealhistorie.
 • Een ondernemende aanpak.
 • Persoonlijk, deskundig en inhoudelijk advies.

Kom in contact

Heeft u een vraag over de financiering voor de overname van een bedrijf? Neem contact met ons op en reken op deskundig advies, persoonlijke begeleiding en de nodige kennis om de beste financiering voor een overname te vinden.

Neem direct contact op

DEALSTORIES

Deze ondernemers gingen u voor

ADVIESGESPREK

Klaar voor de volgende stap in uw carrière?