De titel van dit artikel is al vele jaren het motto van Marktlink. Onze specialisten ontmoeten dagelijks vooraanstaande ondernemers, die met vragen zitten over een bedrijfsovername. Wij begeleiden hen bij elke stap van het traject, van de initiële bedrijfsanalyse tot de uiteindelijke verkoop.

Oog voor alle aspecten

Tussen de eerste kennismaking en het klinken op de geslaagde afloop, verstrijken er zes tot acht maanden. Dat vlotte verloop heeft onder meer te maken met de jarenlange ervaring en knowhow binnen Marktlink. Zo adviseren wij om niet altijd blindelings voor de hoogste bieder te gaan. Bij de verschillende geïnteresseerde partijen zit er soms iemand met een iets lager bod, maar met beter onderbouwde toekomstplannen voor de onderneming en de medewerkers. Samen bekijken we alle aspecten die de doorslag kunnen geven.

Met de nodige discretie

Om onrust in de organisatie te vermijden, blijft een mogelijke overname best even onder de radar. Waardevolle medewerkers kunnen anders misschien uitkijken naar nieuwe uitdagingen, terwijl het nog helemaal niet zeker is dat er een deal gesloten wordt. Geruchten van een nakende overname kunnen ook concurrenten aanzetten tot actie en zo onrust veroorzaken in de markt. Daarom houden wij voortdurend een vinger aan de pols, zodat de eigenaar zich 100% kan wijden aan zijn onderneming. Ondertussen streven we in alle discretie het beste resultaat na.

Meer weten?

Hebt u plannen voor een verkoop van uw onderneming op korte of lange termijn? Of wenst u meer te vernemen over fusies, overnames, financiering, MBI, MBO…? Neem dan vrijblijvend contact op met onze professionals.