Veel eigenaars zien sterk op tegen de overdracht van het familiebedrijf. Al gaat het vaak om een emotionele beslissing, het is belangrijk dat de verkoop goed geregeld wordt. Ook daarvoor kunt u rekenen op de professionele begeleiding door de specialisten van Marktlink.

Verkopen aan familie of aan derden?

Als eigenaar ligt uw onderneming u na aan het hart. Soms zijn al verschillende generaties van dezelfde familie erbij betrokken. Meteen een prima reden om bij de overdracht niets aan het toeval over te laten. In de praktijk blijkt slechts een minderheid van de kmo-eigenaars te opteren voor een overdracht binnen de familie. Wanneer dat om wat voor reden ook niet mogelijk is, begint de moeilijke zoektocht naar een geschikte derde partij.

Onderschat het verkoopproces niet

Zorg dat u alles goed voorbereidt en geen enkel aspect over het hoofd ziet. Het financiële, het bedrijfsmatige, het juridische en het fiscale luik, ze zijn stuk voor stuk belangrijk. Telkens weer merken eigenaars dat dit proces meer tijd en energie vraagt dan ze hadden ingeschat. Ook daarom is het verstandig om u te laten begeleiden door onze adviseurs. Zij kennen de knepen van het vak en weten hoe u alle denkbare klippen kunt omzeilen.

Werk alle stappen af

Er moeten tal van zaken geregeld worden voor een succesvolle bedrijfsoverdracht. Van het verkoopklaar maken tot het zoeken naar een geschikte koper, via onderhandelingen over de prijs en de mogelijke nazorg. Onze professionals leiden het totale overnameproces van a tot z in goede banen. Zo weet u dat u na de uiteindelijke overdracht bij de notaris niet hoeft wakker te liggen van de mogelijke financiële en fiscale gevolgen.

Meer weten?

Wilt u uw familiebedrijf verkopen? Neem dan zeker vrijblijvend contact op met Marktlink en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.