Het familiebedrijf Contimeta dat al sinds 1932 actief is in de verpakkingssector heeft, met bemiddeling van Marktlink Fusies & Overnames, een controlerend belang verkregen in de Brabantse bedrijven LabelSolutions en LabelFlex. De motivatie voor deze overname is het vergroten van de klantenkring en het aanvullen van het totaalpakket dat Contimeta aan haar klanten wil kunnen aanbieden.

Buy-and-buildstrategie

Contimeta is al een aantal jaar bezig met een actieve buy-and-buildstrategie door het aankopen van interessante bedrijven binnen de verpakkingssector met overlappende of aanpalende activiteiten om specialistische kennis in huis te halen, het marktaandeel te vergroten en synergievoordelen te behalen. Zo heeft Contimeta in 2018, eveneens via Marktlink, het Nijkerkse bedrijf Ultrapak gekocht dat actief is in de verkoop van dieptrek- en topsealverpakkingsmachines zoals de SEALPAC. Het ingezette buy-and-buildtraject wordt nu samen met Marktlink vervolgd met de overname van LabelSolutions en LabelFlex.

LabelSolutions en LabelFlex

Het Deurnse bedrijf LabelSolutions is in 2011 opgericht door Edwin Pijnenburg en Gerard op het Veld, die al veel ervaring hadden opgedaan binnen de etiketteerwereld. Zij besloten in 2011 hun diensten op het gebied van coderingssystemen, etiketteer-systemen, scanners, printbenodigdheden en softwareproducten als maatwerkoplossingen aan te bieden aan klanten in diverse branches als AGF, banket, farmacie en logistiek. Een paar jaar later is ook de etikettendrukkerij LabelFlex opgericht in ’s-Hertogenbosch om klanten nog beter te kunnen bedienen in het drukken van labels.

De transactie

Edwin en Gerard zullen beiden actief blijven als minderheidsaandeelhouders en bestuurders van de twee bedrijven om LabelSolutions en LabelFlex de komende jaren naar een volgend niveau te tillen, met de handvatten die Contimeta als grote strateeg kan bieden. Contimeta kan een groot deel van het administratieve en financiële apparaat op zich nemen en zal op commercieel vlak helpen om de labeloplossingen ook aan haar eigen vertrouwde klantenkring aan te bieden. Berend van Bon (eigenaar en directeur van Contimeta) definieert het dan ook als “samen sterk” en kijkt uit naar de toekomstige samenwerking. Door de gekozen transactiestructuur hebben de verkopers al een groot deel van het risicokapitaal uit de onderneming kunnen halen en kunnen zij bij een volledige exit over een aantal jaren meeprofiteren van de waardevermeerdering die door de bundeling van krachten tot stand is gekomen.

Rol van Marktlink

Marktlink is als exclusieve overnamepartner van Contimeta verantwoordelijk voor de begeleiding van het gehele aankooptraject van mogelijke add-ons: van initiële kennismaking met potentiële verkopende ondernemers tot aan de contractenbegeleiding bij de notaris. Lars de Bruin, transactiebegeleider namens Marktlink: “Het is geweldig om te zien dat we na de eerste kennismaking met Edwin en Gerard medio 2020 door de Corona-crisis heen in slechts 9 maanden tijd deze transactie succesvol hebben weten af te ronden. De persoonlijke klik tussen ondernemers en de kracht van het plan hebben daar zeker aan bijgedragen. Voor zowel Contimeta als LabelSolutions/LabelFlex begint er een mooie periode, waarin beide bedrijven gebruik kunnen maken van elkaars klantenkring en deskundigheid om een nóg completer pakket aan diensten te kunnen aanbieden.”

Over Contimeta

Inmiddels heeft Contimeta na verschillende overnames door de jaren heen een robuuste groep van bedrijven gevormd die gezamenlijk goed zijn voor zo’n 60 miljoen Euro omzet, 125 werknemers in dienst hebben, en opereren in landen als Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Zweden. Contimeta is actief over de breedte van de verpakkingssector met nichebedrijven die variëren van fabrikanten tot importeurs en toeleveranciers van zowel verpakkingsmachines als verpakkingsmaterialen.

Filter