Klant

Machinefabriek en Apparatenbouw Geha B.V. is een specialist op het gebied van equipment voor industriële koelinstallaties. Met uitzondering van warmtewisselaars ontwikkelt en levert Geha alle componenten die benodigd zijn voor een complete koelinstallatie. De koelinstallaties van Geha worden wereldwijd toegepast waar hitte, vrijkomend bij een proces, met lucht of water gekoeld wordt. De producten van Geha worden het meest toegepast in de energiesector en (petro)chemische industrie. Geha onderscheidt zich door haar kennis om geluidsarme ventilatorhuizen met een doorsnede van 0,50 tot 7,30 meter te produceren van staal. Geha heeft het specifieke machinepark om ventilatorhuizen van deze groottes te kunnen produceren.

Wens

De familie De Haan is sinds de oprichting in 1957 betrokken bij Geha. De huidige eigenaar is sinds 1969 als directeur actief binnen het familiebedrijf. De betrokkenheid van de familie blijkt ook duidelijk uit het streven om de continuïteit en toekomst van het bedrijf met haar personeel voorop te stellen bij een overdracht. Gezien de leeftijd van de aandeelhouder was het gewenst om opvolging te zoeken, ook de directeur was aan zijn pensioen toe. Deze combinatie zorgde ervoor dat een MBI kandidaat uitermate geschikt was als overnamekandidaat.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft voor Geha het complete verkooptraject begeleid. Te beginnen bij het opstellen van een waardering en informatiememorandum. Vervolgens zijn potentiële kopers geïdentificeerd en benaderd, de onderhandelingen begeleid, en gezorgd voor de juridische uitwerking van de verkoop.

Geha

Filter