Per 1 januari 2021 heeft Horticoop haar deelneming Alflora, leverancier van bloemisterij-artikelen verkocht aan Van Dillewijn Group. Van Dillewijn Group ziet kansen om met de Alflora formule haar positie in de internationale markt van verpakkingen, decoratiematerialen en bloemisterij-artikelen verder uit te bouwen.

Alflora

Alflora is een voorraadhoudende groothandel in bloemisterij -en interieurartikelen, primair gericht op bloemisten en detaillisten actief in de sierteelt. Kenmerkend zijn de focus op ‘hardware’ en het brede assortiment basismaterialen. Met acht cash-en-carry filialen waarvan zeven in Nederland en één in België en een actieve webshop realiseert de onderneming jaarlijks ruim €15 miljoen omzet. Door de overname en gedeeltelijke integratie van de filialen verwacht Van Dillewijn Group de nodige synergievoordelen te kunnen realiseren.

Horticoop

Hend van Ravestein (CFO Horticoop) “De verkoop van deze groothandelsactiviteiten in de bloemisterij is onderdeel van het strategische transitieproces van Horticoop waarin de focus wordt gelegd op innovatieve ontwikkeling en productie binnen de internationale glastuinbouw. De activiteiten van Alflora sluiten niet langer aan bij deze strategie. We zijn erg blij dat we met de verkoop aan een sterke marktpartij de continuïteit van de onderneming zo goed mogelijk hebben kunnen borgen.”

Verkoopproces

Marktlink heeft Horticoop bijgestaan gedurende het volledige verkoopproces. Na een selectie van meerdere partijen is de keuze uiteindelijk gevallen op Van Dillewijn Group vanwege de geografische overlap in filialen en het vergelijkbare productaanbod. Na onderhandeling en akkoord over de belangrijkste transactievoorwaarden hebben de juristen van Marktlink geadviseerd bij de juridische overnamedocumentatie en de verdere afwikkeling bij de notaris.

Horticoop is geen onbekende voor Marktlink, in 2018 heeft Marktlink de coöperatie begeleid bij de verkoop van de groothandelsactiviteiten van Horticoop aan branchegenoten Koppert Biological Systems, Van Iperen en Mertens.

Filter