Klant

Tom Buch is de afgelopen 11 jaar CEO geweest van Royal Leerdam, onderdeel van het Amerikaanse Libbey Inc., waar hij verantwoordelijk was voor alle Europese activiteiten, waaronder twee glasfabrieken met ruim 800 medewerkers. Binnen Royal Leerdam heeft Tom Buch veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen, produceren, verkopen en distribueren van non-food producten waar kwaliteit, service en leverbetrouwbaarheid van doorslaggevend belang zijn. Zowel bij Royal Leerdam als bij zijn vorige werkgever Remia heeft hij breed kennis gemaakt met de horecamarkt.

Hendi ontwikkelt, produceert en distribueert een breed assortiment professionele non-food horeca artikelen, keukengerei en grootkeukenapparatuur. Vanuit Rhenen wordt, uitsluitend via de horecagroothandel, een assortiment van ruim 5.000 artikelen geleverd. De onderneming heeft, naast Nederland, inmiddels vestigingen in Oostenrijk, Polen en Roemenië. Vanuit deze vestigingen wordt met ruim 130 medewerkers de gehele Europese horeca markt bediend.

Wens

Tom Buch is opgegroeid in een ondernemersgezin en heeft, ondanks zijn mooie positie als CEO, de wens om voor eigen rekening en risico te gaan ondernemen. In 2011 is hij onder professionele begeleiding van Marktlink gestart met het overnametraject. In goed overleg werd een longlist van bedrijven opgesteld die passen in het profiel van Tom Buch. Bij het opstellen van de lijst gaf Buch aan de voorkeur te hebben voor een internationale leverancier in de horecamarkt. Hendi stond daarmee vanaf het begin op nummer 1. Buch heeft met de aankoop van Hendi zijn droom gerealiseerd en het bedrijf gekocht dat hem op het lijf geschreven is.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het volledige aankooptraject van de heer Buch begeleid. Hieronder vielen onder andere het opstellen van het zoekprofiel, benaderen van overnamekandidaten, arrangeren en begeleiden van gesprekken met overnamekandidaten, opstellen van financiële analyses en waarderingen, opstellen van een financieringsmemorandum en het begeleiden van het financieringstraject bij banken, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de contracten.

Hendi

Filter