Succesvol ondernemerschap De Jong Hout & Staalhandel bekroond met overname door TABS

Bedrijfsnaam
De Jong Hout & Staalhandel

Website
https://www.dejonghandelsonderneming.nl/

Transactie
Verkoop

Types
Strategisch

Sector
Bouw & Onderhoud

Succesvol ondernemerschap De Jong Hout & Staalhandel bekroond met overname door TABS

Vrijheid om te doen en laten wat je wil, vanuit die gedachte startte Anton de Jong in 2011 zijn eigen bedrijf De Jong Hout & Staalhandel. Het werd een groot succes, zo groot zelfs dat de ondernemer besloot te verkopen. In Timber and Building Supplies Holland (TABS), onderdeel van investeerder HAL Investments, vond hij de perfecte partner om de continuïteit van het bedrijf én de medewerkers te waarborgen.

Veel twijfel om zijn bedrijf te verkopen, had Anton de Jong niet. “Dat klinkt misschien raar maar ik ben een type dat heel graag iets vanaf nul opbouwt. Zodra er andere aspecten bij komen kijken zoals verantwoordelijkheid voor personeel, dan verlies ik het plezier. Het past niet bij de vrijheid die ik graag nastreef. Belangrijker nog, ik doe daarmee ook de mensen tekort die mede hebben bijgedragen aan het succes van De Jong Hout & Staalhandel. Eigenlijk is het een luxeprobleem: goed ondernemerschap heeft mij in deze rol gezet maar dit is nooit mijn doel geweest.”

Bedrijf verkoopklaar maken

Misschien is het ook daarom wel dat Anton de Jong nauwelijks sentiment voelt bij de bedrijfsverkoop. “Daar ben ik te nuchter voor”, reageert hij. “Met mijn accountant heb ik het al in een vroeg stadium gehad over mogelijke verkoop. Samen hebben we ook concreet stappen ondernomen om het bedrijf verkoopklaar te maken. Ondertussen werd ik ook door een paar partijen benaderd over mijn toekomstplannen, maar dat heeft tot niets geleid. Het heeft mij wel aan het denken gezet om het hele traject professioneel aan te pakken, en dus klopte ik aan bij Marktlink.”

Ook nieuwsgierig naar
wat uw bedrijf waard is?

Binnen 1 minuut berekend

Bereken hier

Ik kon gedurende het traject goed m’n focus houden op de dagelijkse bedrijfsvoering terwijl het dealteam zich inzette om de juiste partijen aan tafel te krijgen.

– Anton de Jong, De Jong Hout & Staalhandel

De Jong Hout & Staalhandel

Ook nieuwsgierig naar
wat uw bedrijf waard is?

Binnen 1 minuut berekend

Bereken hier

Dat De Jong Hout & Staalhandel goed op de kaart stond, werd al snel duidelijk. Toch maakte Anton de Jong zich geen illusies. “Ook dat zit niet in mijn aard. Fijn dat er veel interesse is maar als alle belangstellenden afhaken, moet ik toch zelf aanblijven. Die insteek hadden ook de M&A-specialisten van Marktlink. Bloemen bij de finish, niet eerder. Ik kon gedurende het traject goed m’n focus houden op de dagelijkse bedrijfsvoering terwijl het dealteam zich inzette om de juiste partijen aan tafel te krijgen. Het was heel plezierig om met ze te sparren op meerdere vlakken.”

Terugtrekken uit de onderneming

Het verhaal van TABS sloot uiteindelijk het beste aan op de persoonlijke én zakelijke wensen van Anton de Jong. “Zonder het negatief te bedoelen, was het voor mij helder dat ik me zo snel mogelijk wilde terugtrekken uit de onderneming. Ik ben niet in de wieg gelegd voor deze manier van bedrijfsvoering. Mijn mensen zijn absoluut in betere handen bij TABS, daar ben ik van overtuigd. Zelf blijf ik voorlopig betrokken om de overdracht in goede banen te leiden, dus wat dat betreft ben ik nog wel even in beeld. Maar wel met een duidelijke einddatum en dat geeft rust.”

Terugkijkend op de afgelopen jaren had Anton de Jong het niet anders willen doen. “Vanuit loondienst heb ik destijds mijn eigen plan getrokken. Ik zag kansen en heb die gegrepen omdat ik ervan overtuigd was dat ik dit moest doen. Dat het 13 jaar later resulteert in een overname door zo’n mooi bedrijf, dat maakt me trots. Kijkend naar de toekomst heb ik nog weinig concrete plannen. Eerst maar eens genieten van de rust en dan zie ik vanzelf wel wat er voor mooie nieuwe dingen op mijn pad komen.”

Delen op:

Filter