PS. food & lifestyle vindt in Dr. Rimpler sterke partner over de grens

Bedrijfsnaam
PS. food & lifestyle

Website
https://www.psfoodandlifestyle.nl/

Sector
Consumer products

Markt
Internationaal

PS. food & lifestyle vindt in Dr. Rimpler sterke partner over de grens

De activiteiten van je bedrijf uitbreiden naar het buitenland kan op veel verschillende manieren. De meest voorkomende manier? Een buitenlands bedrijf aankopen. Maar wat doe je als het bedrijf dat je wilt kopen niet bestaat? Stephan Hinneman, CEO van PS. food & lifestyle, zocht een internationale distributiepartner met een sterk netwerk, die het concept van PS. food & lifestyle bij een bestaande klantenkring onder de aandacht wilde brengen. Met succes! Dr. Rimpler bleek een perfecte match.

 PS. food & lifestyle helpt mensen een gezonde leefstijl ontwikkelen. Het bedrijf biedt een compleet concept met bijpassende producten, dat het via zelfstandige coaches naar de consument brengt. Deze zelfstandige coaches zijn veelal werkzaam als diëtist of in de sport- of beautybranche. “Met dat aanknopingspunt, gingen we de Duitse markt op”, vertelt Arne Pastoors, die PS. food & lifestyle vanuit Marktlink begeleidde. Stephan: “Om een sterk salesnetwerk op te bouwen, zochten we naar een passende partner die al voet tussen de deur had bij duizend adressen in vergelijkbare segmenten.”

Gezamenlijke visie

PS. food & lifestyle ging onder begeleiding van Marktlink Düsseldorf in gesprek met verschillende sport-, beauty- en lifestyle-partijen in Duitsland. Ook met hoogwaardig cosmeticamerk Dr. Rimpler, een gevestigde naam in Duitsland. “Heel veel cosmeticabedrijven in de Westerse wereld leggen de focus op uiterlijke gezondheid. Ze zijn goed in het maken en verkopen van huidverzorgingsproducten, maar niet bezig met innerlijke gezondheid. PS. food & lifestyle zocht – met onze hulp – een partner met dezelfde passie en visie: gezondheid vanbuiten én vanbinnen zijn even belangrijk. Dr. Rimpler past precies in het plaatje.”

Wilt u een indicatie van
uw bedrijfswaarde?

Binnen 1 minuut berekend

Bereken hier

“Om een sterk salesnetwerk op te bouwen, zochten we naar een passende partner die al voet tussen de deur had bij duizend adressen in vergelijkbare segmenten.”

– CEO Stephan Hinneman over de groeiambities van PS. food & lifestyle

Wilt u een indicatie van 
uw bedrijfswaarde?

Binnen 1 minuut berekend

Bereken hier

Holger Westenbaum, CEO van PS. food & lifestyle Deutschland, bleek de vader van de eigenaar en oprichter van Dr. Rimpler te kennen. Het was zijn favoriete gymleraar op school. Dat was een leuke ijsbreker en zorgde voor laagdrempelig contact. Maar wat de samenwerking voor Marktlink vooral speciaal maakt? “Wij zijn normaal gesproken helemaal niet betrokken bij dit soort vraagstukken, het is namelijk geen aan- of verkooptraject. Maar het zoeken van een distributiepartner is eigenlijk heel vergelijkbaar met het zoeken van een koper. Het is onze taak om de beste match te vinden, ook over de grens. Als dat een samenwerking is in plaats van acquisitie, dan regelen wij dat.”

win-win

De samenwerking heeft voordelen voor zowel PS. food & lifestyle als Dr. Rimpler. Voor Dr. Rimpler lagen er veel kansen om méér uit hun contact met beautysalons te halen. Nu behaalt het bedrijf meer waarde uit hun bezoeken, brengt het een breder product naar hun klantenkring én bereikt het hogere omzetten. En het levert PS. food & lifestyle bovendien veel meer en goedgekwalificeerde leads op. Win-win!

Delen op:

Filter