PRM Rotomoulding overgenomen door XANO Group

Bedrijfsnaam
PRM Rotomoulding (PRM)

Website
https://prmrotomoulding.nl/

Transactie
Verkoop

Types
Strategisch

PRM Rotomoulding overgenomen door XANO Group

PRM Rotomoulding (PRM) is overgenomen door Zweedse beursgenoteerde XANO Group (XANO). Het bedrijf gaat als zelfstandige onderneming binnen de Scandinavische onderneming verder en wordt onderdeel van de Industrial Products Business Unit. PRM-oprichter en DGA Erik Lankamp vond via Marktlink Fusies & Overnames in XANO de juiste koper om het bedrijf naar het volgende niveau te tillen en internationale groeiambities te verwezenlijken.

PRM Rotomoulding uit Rijssen is al meer dan 30 jaar een specialist in kunststof rotatiegieten. Het bedrijf is uitgegroeid tot een gerenommeerde onderneming in de kunststoftechnologie en heeft meer dan 50 medewerkers in dienst. PRM beschikt over de grootste rotatiegietmachine in West-Europa met een diameter van 6,5 meter. Er wordt in eigen huis geëxperimenteerd en geëngineerd met de beschikking over een eigen grondstofproductie. PRM is met name actief in de agrimarkt. Het bedrijf beschikt over een gerenommeerd klantenportfolio en heeft een jaaromzet van circa 11 miljoen euro.

Douwe Wolters is in 2020 gestart als algemeen directeur van PRM. Hij is aangetrokken om het bedrijf verder te professionaliseren en gaat samen met XANO Group de internationale groeiambities verwezenlijken. Lankamp blijft de komende periode aan boord: “De overname biedt mooie kansen voor PRM en voor de XANO Group. Uit onze gesprekken werd duidelijk dat er nog veel potentieel valt te benutten door het uitwisselen van kennis en kunde. We zijn blij voor onze werknemers en onze klanten dat we onderdeel zijn geworden van de XANO Group en hebben alle vertrouwen in de toekomst.”

Acquisitie met langetermijn horizon als groeistrategie
Het Zweedse beursgenoteerde bedrijf XANO Group bestaat uit een wereldwijde paraplu aan bedrijven die gespecialiseerd zijn in productie- en ontwikkelingsdiensten voor industriële producten en automatiseringsapparatuur. Willem Mulder van Marktlink Fusies en Overnames: “Acquisities vormen een wezenlijk onderdeel van de groeistrategie van XANO Group. In 40 jaar tijd hebben zij 60 acquisities gedaan. Het onderscheidende van XANO is dat zij een langetermijn horizon heeft en dat ieder bedrijf profiteert van de specifieke knowhow binnen de groep en toch haar eigen identiteit behoudt. We hebben veel geïnteresseerde nationale en internationale partijen gesproken, zowel investeerders als strategen. De langetermijnvisie, de kennis van rotatiegieten en de goede klik hebben Erik en Douwe doen besluiten dat XANO de ideale partij is. De toevoeging van PRM biedt het Rijssense bedrijf geweldige nieuwe kansen en synergievoordelen.”

PRM maakt binnen XANO Group onderdeel uit van de Industrial Products Business Unit. Ook de bedrijven Ackurat, Blowtech and Cipax maken onderdeel uit van deze unit.

De overname biedt mooie kansen voor PRM en voor de XANO Group. Uit onze gesprekken werd duidelijk dat er nog veel potentieel valt te benutten door het uitwisselen van kennis en kunde. We zijn blij voor onze werknemers en onze klanten dat we onderdeel zijn geworden van de XANO Group en hebben alle vertrouwen in de toekomst.”

– Aandeelhouder Nick Velten

Meer slagkracht en synergie
Nick Velten is vol vertrouwen over de toekomst. “Met Loyals vormen we een groep van agencies die samen de markt veroveren. De grootste uitdaging is het vinden van nieuw talent, omdat de vraag naar specialisten heel hoog is. Door deze samenwerking kunnen we meer slagkracht en synergie creëren. Op korte termijn sluiten nog andere gave bureaus aan.” Stimmt is de eerste agency die zich bij Loyals Group aansluit, die samen met investeerder Sofindev bezig is met een buy-and-build strategie. In 2024 wil het bedrijf groeien naar een omzet van 50 miljoen euro.

Het vrouwelijke dealteam van Marktlink kijkt, net als de aandeelhouders van Stimmt en Loyals, terug op een prettig verlopen traject. “Door de vele transacties en onze ruime ervaring in deze sector hebben wij deze match tussen Stimmt en Loyals kunnen maken”, blikt Demi van Helden terug. “Je ziet dat er een geweldige consolidatieslag is in deze sector. De strategie en visie van beide partijen liggen in elkaars verlengde en ondernemerschap daarin is belangrijk. Binnen deze constructie blijven ondernemers ook écht ondernemers. Dat was voor beide partijen het gewenste uitgangspunt.”

Delen op:

Filter