Nieuwe eigenaar voor technisch installatiebedrijf D.A. Reekers

Bedrijfsnaam
D.A. Reekers B.V.

Website
https://www.dareekers.nl/

Transactie
Verkoop

Types
Strategisch

Nieuwe eigenaar voor technisch installatiebedrijf D.A. Reekers

Na 33 jaar verkochten Douwe en Agatha Reekers “hun” technisch installatiebedrijf D.A. Reekers vorig jaar aan Mike Vlasman. Het echtpaar geniet inmiddels al geruime tijd van hun welverdiend pensioen. Voor de nieuwe eigenaar betekent de overname zijn eerste eigen bedrijf.

Het was hun accountant die het echtpaar Reekers adviseerde contact op te nemen met Marktlink. Ralph Meijer was, samen met Fleur Stout, vanuit het dealteam betrokken bij deze transactie. “In ons eerste contact hebben we uitgebreid besproken wat een 100% overname inhoudt, ook qua juridische zaken, en wat er verder allemaal komt kijken bij de verkoop van hun bedrijf. We hebben ze volledig transparant meegenomen in het hele proces.”

Vervolgens deed het dealteam een waardebepaling om het bedrijf voor een realistisch bedrag in de verkoop te doen. “In Mike Vlasman vonden Douwe en Agatha de ideale koper. Als zzp’er was hij al betrokken bij D.A. Reekers en kende het bedrijf reeds van dichtbij. Het was aan ons om het proces verder in goede banen te leiden, de juridische zaken op orde te krijgen en mee te denken over een passende overnamestructuur.”

Wilt u een indicatie van
uw bedrijfswaarde?

Binnen 1 minuut berekend

Bereken hier

Goede transactiedocumentatie is het sluitstuk van de verkoop”

Wilt u een indicatie van 
uw bedrijfswaarde?

Binnen 1 minuut berekend

Bereken hier

Belang van goede documentatie
Het dealteam ging aan de slag met de transactiedocumentatie en zorgde ervoor dat het proces richting de notaris ook probleemloos verliep. “We hielden de verkopende partij voortdurend op de hoogte en bespraken het belang van goede transactiedocumentatie. Als je dat niet goed regelt, dan kan dat een hoop buikpijn opleveren. Het is het sluitstuk van de verkoop dus aan ons de taak om Douwe en Agatha daar van A tot Z in mee te nemen.”

Met de aanstelling van de nieuwe eigenaar per 1 januari 2021 is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. Ook voor het personeel is alles goed geregeld en er is een mooie chemie tussen alle betrokkenen. Douwe en Agatha konden zorgeloos met pensioen en voor Mike Vlasman is de overname een prachtige kans om voor het eerst zelf een eigen bedrijf te runnen.

Delen op:

Filter