Klant

Meditel is sinds 1987 gespecialiseerd in preventieve of verplichte medische keuringen, onderzoeken en adviezen ten behoeve van verzekeraars, bedrijven, overheden en particulieren. Jaarlijks worden meer dan dertigduizend medische keuringen en preventieve onderzoeken verricht. Voorts ontvangt Meditel op haar 33 gezondheidscentra in Nederland elk jaar zeventigduizend reizigers, die advies ontvangen over hoe gezond te blijven tijdens de vakantie. De meeste van hen krijgen bij dit advies één of meer vaccinaties. Sinds 2011 helpt Meditel zware rokers te stoppen met roken. Sinds 2004 was Meditel onderdeel van CED.

CED is in de Benelux en Spanje marktleider op het gebied van schadeprocesmanagement, met het breedste en diepste aanbod van diensten. Vanuit een sterke thuisbasis breidt CED haar aanwezigheid als toonaangevende full-service dienstverlener uit in de rest van Europa. CED is werkzaam in vijf business lines: Automotive, Property & Liability, Bodily Injury, Domestic and International Claims Management en Forensic. Drie organisaties opereren onder eigen naam, maar met de toevoeging ‘a CED company’; EMN Expertise, HDS, en Interiura. Het hoofdkantoor van CED is gevestigd in Capelle aan den IJssel. Bij CED werken 1300 medewerkers in veertien Europese landen. De omzet is de afgelopen vijf jaar bijna verdubbeld en bedraagt nu circa € 105,7 mln.

Wens

Van Luijk is al sinds 2004 algemeen directeur van Meditel. Vanaf zijn start heeft hij de omzet doen verdubbelen door middel van product- en marktverbreding. De verkoop van Meditel past in de strategische keuzes die CED recent heeft gemaakt om zich te concentreren op haar core-business; expertise en claims management. Van Luijk heeft deze kans aangegrepen om zijn wens, het zelfstandig aansturen van Meditel, te verwezenlijken.

Rol van Marktlink

Het managementteam van Meditel is tijdens het koopproces bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, tot volle tevredenheid van alle partijen. Marktlink heeft hierbij het gehele aankooptraject begeleid, van het opzetten van de dealstructuur en het arrangeren van de financiering tot aan het uitonderhandelen van de koopovereenkomst.

Filter