Klant

In 2007 begeleidde Marktlink de toen midden-vijftigers Van Wessem en Van Kappen bij de MBI-aankoop van de bijna 150 jaar oude onderneming Koninklijke Buisman, destijds eigendom van de vijfde generatie Buisman. Buisman houdt zich enerzijds bezig met het produceren van een breed assortiment kwalitatief hoogwaardig gebrande suikers en karamels (als ingrediënt voor voedingsmiddelen) en anderzijds ontwikkelt het bedrijf zogenaamde instants: oploskoffie en smaakversterkers voor koffie- en chocolademelkproducten. De ingrediënten worden wereldwijd verkocht aan internationale spelers in onder meer de levensmiddelenindustrie. De instants zijn in nagenoeg iedere Nederlandse supermarkt te vinden. Het bekende ‘schepje Buisman’ is bij veel consumenten nog steeds een begrip.

Wens

In de afgelopen jaren hebben de heren van Wessem en Van Kappen de ingrediëntentak laten uitgroeien tot een volwaardige en goed winstgevende tak van Buisman. Tevens hebben de heren met betrekking tot de instants ingezet op productinnovatie. Veranderende behoeftes bij consumenten resulteerden mede in de ontwikkeling en snelle groei van de instant portieverpakkingen. Nadat de update van het assortiment van de consumenten producten was afgerond, ontstond de wens voor een goede nieuwe eigenaar die de externe kansen van Buisman kan benutten. Met deze wens op zak is Marktlink op zoek gegaan naar een koper voor de consumententak.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heren Van Kappen en Van Wessem ondersteund bij het opstellen van het verkoopmemorandum en de transactiedocumentatie, het zoeken van geschikte partijen, het onderhandelen met geïnteresseerde partijen en het werken naar een succesvol eindresultaat. Tevens is voor de heren Van Wessem en Hoopman de bankfinanciering succesvol opgepakt.

Koninklijke Buisman

Filter