De Wenneker Group is in 2005 opgericht door Maurice Wenneker en is in meer dan 10 jaar tijd uitgegroeid tot een leidende, full-service groep aan productiehuizen voor commercials en (online) films met vestigingen in Nederland en België. De onderneming heeft een sterke track-record opgebouwd en veel internationale naamsbekendheid vergaard door de creatie en productie van award-winnende films voor (online) marketingcampagnes. Met oog voor kwaliteit en bewezen vakmanschap is de Wenneker Group altijd op zoek naar nieuwe manier om spraakmakende films te produceren. De sterke combinatie van state-of-the art producties met een inhouse ontwikkelde blauwdruk voor het modulair produceren van videocontent is in de branche revolutionair en kan rekenen op grote internationale belangstelling. Om de grote (internationale) vraag in goede banen te leiden is met ABN AMRO Participaties een ervaren financiële partner aan boord gehaald die de Wenneker Group zal gaan ondersteunen in het verder professionaliseren en uitbouwen van de onderneming.

Reden van verkoop

Het doel van de Wenneker Group is om een netwerk van videoproductiehuizen op te zetten die in meerdere markten actief is voor adverteerders en reclamebureaus. Om deze groeiambities te kunnen realiseren werd er door het management van de Wenneker Group een ervaren partner gezocht die samen met het huidige management de autonome groei en de uitrol van de buy-and-build-strategie kan voortzetten en versnellen.

Rol Marktlink bij deze overname

Luc Keltjens en Maikel Bárcena van Marktlink Fusies & Overnames hebben de Wenneker Group begeleid tijdens het gehele verkooptraject. Eind 2016 werd begonnen met het verkoopklaar maken van de onderneming; zo werd de onderneming juridisch geherstructureerd tot een groep en als zodanig gepositioneerd en werd de juiste verkoopstrategie bepaald. Daarnaast heeft Marktlink begeleid bij het opstellen van het informatiememorandum, de waardebepaling, het identificeren en benaderen van geschikte kopers, het voeren van onderhandelingen met geïnteresseerde partijen, het begeleiden van het due-diligencetraject, het uitonderhandelen van de koopcontracten en tot slot het begeleiden van de notariële afronding.

Toekomst van de Wenneker Group

Een belang is verkocht aan ABN AMRO Participaties, een hands-on investeringsmaatschappij met veel ervaring in het professionaliseren van organisaties en in het uitrollen en ondersteunen van internationale buy-and-build-strategieën. Managing directors Maartje van Wijk en Maurice Wenneker behouden samen met enkele andere managementleden een gezamenlijk belang in de Wenneker Group.

De klant aan het woord

“Na het organisch opbouwen van vier bedrijven in de Wenneker Group was het tijd voor de volgende stap. Luc en Maikel hebben ons een jaar lang intensief begeleid in het hele overname traject. Het verkopen van (een gedeelte van) je onderneming is zeker geen makkelijk traject en gaat gepaard met een scala aan verschillende emoties. Luc en Maikel hebben ons daar zeer goed doorheen geholpen en uiteindelijk samen de beste deal met de beste partij voor ons gesloten.”

Filter