Klant

Peter (’66), met MTO Werktuigbouwkunde en motorvoertuigentechniek / HBO bedrijfskader als opleidingsachtergrond, is in 1995 bij Flos Creative Component Solutions B.V. te Eindhoven gestart als assistentinkoper. In 6 jaar heeft hij zich via diverse functies binnen het bedrijf opgewerkt tot adjunct-directeur. Van 2005 tot midden 2013 was hij algemeen directeur en leidde hij het bedrijf. Sinds augustus 2013 werkt hij bij Nedschroef Helmond B.V. als plant sales manager.

De eigenaar en oprichter van Lemmens Metaalbewerking B.V., Jan Lemmens, heeft het bedrijf vanuit een schuurtje met 2 draaibanken uitgebouwd tot een modern metaalbewerkingsbedrijf met een omzet van ongeveer 5 mln. EUR, bijna 30 medewerkers en een modern machinepark. Helaas heeft hij wegens gezondheidsredenen moeten besluiten om het bedrijf te verkopen. Het bedrijf is gespecialiseerd in horizontaal frezen en heeft diverse 5-assige metaalbewerkingsmachines staan. Het bedrijf heeft de laatste jaren niet de sturing gehad die nodig was, met name door de gezondheidsklachten van de heer Lemmens.

De heer Van der Zwaan is een ervaren manager met een technische achtergrond. Hij kent de markt en de regio heel goed en heeft daarnaast  kennis van interne bedrijfsprocessen (Lean Six Sigma). Na diverse gesprekken bleek er een goede klik tussen beide heren te zijn. Daarnaast is de huidige bedrijfsleider, Leon van Leeuwen, met zijn langdurige ervaring binnen Lemmens , complementair aan Peter. De heer van Leeuwen investeert mee in de deal en wordt daarmee mede-eigenaar, naast Peter van der Zwaan.

Wens

De heer Van der Zwaan heeft jarenlang bij Flos B.V. in Eindhoven gewerkt en heeft altijd al de wens gehad om een eigen bedrijf te hebben. Een eigen bedrijf starten vond hij wat minder bij zijn eigen kwaliteiten passen. Bij Flos was hij sinds 2005 algemeen directeur en voelde zich vrij in het ondernemen. De heer Van der Zwaan werd gevraagd door Nedschroef Helmond B.V. voor de functie van plant sales manager. Een mooi groot bedrijf, maar de heer Van der Zwaan kwam er hier achter dat hij het ondernemen miste, de vrijheid, en dichtbij de klanten staan.

Vanuit deze wens heeft de heer Van der Zwaan het initiatief genomen om met de hulp van Marktlink te zoeken naar een bestaande onderneming om als MBI’er over te nemen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer Van der Zwaan bij het volledige traject begeleid. De activiteiten bestonden onder andere uit het opstellen van het zoekprofiel en identificeren van potentieel interessante partijen, het (koud) benaderen van deze partijen, voeren van gesprekken en onderhandelingen en het financieel en juridisch begeleiden bij het afronden van de deal.

Filter