Klant

Makso Assemblage is in 1989 gestart en wordt vanaf 1992 geleid door de verkoper, Ton ten Hove. Inmiddels zijn er bijna 25 medewerkers voornamelijk actief met de professionele assemblage van printplaten (PCB’s) voor hightech- en consumentenelektronica. De kracht van de onderneming is dat ze meedenkt met de klant, zeer lean & mean georganiseerd is en in staat is om op korte termijn haar klanten te beleveren.

Wens

De wens om te ondernemen kwam bij Nico Bovenschen al vroeg naar boven. Terwijl hij bij andere internationaal opererende organisaties ervaring heeft opgedaan op het gebied van inkoop, verkoop en administratie wordt hij in 2007 door DGA Ton ten Hove, bij Makso binnengehaald als beoogd opvolger na reeds in 2001 en 2002 bij Makso te hebben gewerkt.

Nadat de bij indiensttreding gestelde doelen gerealiseerd zijn, houdt Ton ten Hove woord en biedt Nico Bovenschen de mogelijkheid de onderneming over te nemen en verder uit bouwen. Een kans die Nico met beide handen aangrijpt!

Verkoper Ton ten Hove gaat zich na verkoop in China vestigen en gaat zich via zijn eigen handelsonderneming onder meer richten op een deel van de toelevering van Makso waarmee een strategische samenwerking is geboren.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft zorg gedragen voor de uitwerking van de transactie, waarbij haar rol zowel inhoudelijk (waardebepaling en financierbaarheid, ontwerp van de gewenste transactie en financieringsstructuur, opstellen financieringsaanvraag, opstellen overeenkomsten), bemiddelend (tussen koper en verkoper alsmede tussen partijen en bank) als begeleidend (due diligence, overdracht bij de notaris) was.

Filter