Klant

Food Technology Noord-Oost Nederland B.V. (FTNON), opgericht in 1962, ontwikkelt, assembleert en installeert een rijke variëteit aan (maatwerk)machines voor de voedingsindustrie, voor zowel fresh convenience (oa sla en salade) als diepvriesproducten en conserven. Dit gebeurt voor wereldwijd verspreide multinationals. Met vestigingen in Almelo en Salinas (USA) biedt het bedrijf werk aan ca. 70 medewerkers. De omzet hierbij is circa € 16 miljoen.

Wens

De huidig directeur-grootaandeelhouder Leo te Brake is sinds 1967 betrokken bij FTNON. Na ruim 45 jaar vond de heer Te Brake dat er behoefte bestond aan een nieuw type eigenaar.

FTNON heeft een sterke groei doorgemaakt in de ontwikkeling van machinebouwer naar een professionele projectenorganisatie, waarbij er een uitgebreide knowhow is opgebouwd in de procesindustrie. Om haar ambities voor groei en productontwikkeling versneld te verwezenlijken was FTNON Op zoek naar een kapitaalkrachtige partij met ervaring in de branche.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer te Brake begeleid bij het verkoopproces, het opstellen van de contracten en de juridische afronding.

Filter