Le Doux & Mortelmans en Finaco bundelen krachten

Bedrijfsnaam
Le Doux & Mortelmans

Website
https://www.ld-m.be/

Transactie
Verkoop

Types
Strategisch

Markt
Nationaal

Verzekeringsmakelaars Le Doux & Mortelmans en Finaco bundelen hun krachten om zo hun positie op de Belgische markt te consolideren en hun marktaandeel door het verkregen complementaire aanbod te vergroten. De fusie werd mogelijk gemaakt door Marktlink Fusies & Overnames.

Le Doux & Mortelmans (LD&M), met als thuisbasis Antwerpen, is al meer dan een eeuw actief in het verzekeringswezen en is gespecialiseerd in exclusieve verzekeringsoplossingen voor onder meer luxe voertuigen, villa’s, juwelen en kunst. Finaco zit vanuit Kortrijk al 73 jaar in het vak, en is bijzonder actief in B2B, met bedrijfsverzekeringen en pensioensverzekeringen. Samen kunnen ze, mede door het uitgebreide dienstenaanbod, beter de strijd aanbinden met de steeds groter wordende concurrentie op de Belgische verzekeringsmarkt.

Marktaandeel vergroten
De zaakvoerders van beide partijen, Frédéric Hopchet van LD&M en Nico Callewaert Sophie Degroote van Finaco, blijven ook na de fusie actief het nieuwe bedrijf leiden. Dat zal de naam Le Doux & Mortelmans behouden; de merknaam Finaco zal op termijn verdwijnen. Het nieuwe LD&M zal een dertigtal mensen tewerkstellen. “We zochten een ander familiebedrijf om mee samen te smelten en zo optimaal de uitdagingen die voor ons liggen het hoofd te bieden,” zegt Frédéric Hopchet van LD&M. “Finaco hanteert dezelfde bedrijfsfilosofie en -ethiek, en was voor ons een ‘natural fit’ om de toekomst te garanderen en het marktaandeel verder te vergroten.”

“De combinatie van geografische complementariteit, klantennetwerk en operationele expertise vormen een solide toekomstbasis voor beide familiebedrijven”

Filip Mariën, Managing partner Marktlink

“Als derde-generatie familiebedrijf, waren we al even op zoek naar manieren om Finaco verder uit te breiden,” legt Sophie Degroote uit. “Als onafhankelijke makelaar betekent de fusie met LD&M een belangrijke strategische stap die ons moet toelaten om ook in de toekomst verder te blijven groeien.” Nico Callewaert vult aan: “Met het aanbod van LD&M kunnen we ons verder ontwikkelen en profileren, en ook de belangrijke Brusselse markt verder aanboren. De extra diensten en het betere aanbod zullen ons zeker helpen deze ambitie waar te maken.”

Rol Marktlink

“Le Doux & Mortelmans  is een gereputeerde verzekeringsmakelaar en heeft sinds de intrede van de vierde generatie een zeer mooie groei doorgemaakt,” aldus Filip Mariën, managing partner van Marktlink, dat de fusie begeleidde. “LD&M heeft een sterke marktpositie in de niche van exclusieve verzekeringsoplossingen. We zien dan ook in de markt dat er veel interesse is voor bedrijven actief in dit segment. LD&M is een mooi voorbeeld van een familiebedrijf dat aan de vooravond staat om een nieuwe fase als organisatie in te gaan. Finaco is in dit geval hierin een zeer geschikte en ervaren partner om dit te realiseren. De combinatie van geografische complementariteit, klantennetwerk en operationele expertise vormen een solide toekomstbasis voor beide familiebedrijven.”

Delen op:

Filter