Gedeeltelijke bedrijfsoverdracht Vos & Setz

Bedrijfsnaam
Vos en Setz

Website
https://www.vosensetz.nl/

Transactie
Verkoop

Types
Strategisch

Gedeeltelijke bedrijfsoverdracht Vos & Setz

Gedeeltelijke bedrijfsoverdracht van Vos & Setz in Drachten had eigenaar Dennis van Zanten op de planning. Hij benaderde Marktlink met een duidelijk plan. Oeds Hiemstra moest erbij om verdere groei van het bedrijf te realiseren.

Ralph Meijer heeft samen met Laurens Heideman en Fleur Stout het traject begeleid. “Normaal gesproken doen wij een zorgvuldige marktoriëntatie en selectieprocedure van potentiële kopers. Voor deze groothandel in kerstartikelen en relatiegeschenken hoefde dat niet. Dennis van Zanten had de juiste man al gevonden: Oeds Hiemstra, een zzp’er die al jarenlang werkte voor Vos & Setz. Hij voegde de specifieke kwaliteiten toe waar Dennis behoefte aan had.”

Advies over financieringsstructuur

De belangrijkste taak van Marktlink was dus om de beste deal te realiseren. “Wij waren verantwoordelijk voor de onderhandelingen, de financieringsaanvraag en de juridische afhandeling. Dat proces wordt vaak onderschat, terwijl het ontzettend belangrijk is. Omdat wij gedegen kennis hebben van de bancaire wereld en overnamestructuren, konden we Dennis goed adviseren over de beste financieringsstructuur.”

Het verkoopproces startte met de waardebepaling van het bedrijf. “Daarna volgden de onderhandelingen met de koper over prijs. Koper en verkoper hebben we begeleid bij de financieringsaanvraag voor de nieuwe koopholding richting de banken. Verschillende banken ontvangen van ons een financieringsmemorandum. Vervolgens onderhandelden we met een aantal van hen over de beste structuur, eentje waarmee de nieuwe eigenaren goed uit de voeten kunnen.”

Wilt u een indicatie van
uw bedrijfswaarde?

Binnen 1 minuut berekend

Klaar voor verdere groei, de toekomst ziet er heel goed uit”

Wilt u een indicatie van 
uw bedrijfswaarde?

Binnen 1 minuut berekend

Naar een volgend niveau
Met Oeds Hiemstra als mede-eigenaar bezit Vos & Setz een schat aan extra kennis op het vlak van e-commerce en online marketing. “De toekomst van het bedrijf ziet er heel goed uit. De aandeelhouders kunnen het bedrijf naar een volgend niveau tillen. Met de deal hebben we de doelen van Dennis behaald: verdere groei van het bedrijf en minder afhankelijkheid van hem als eigenaar.”

Delen op:

Filter