De deal

Cornelis Vrolijk heeft een 50% belang in Garnalenpelcentrum Kant verworven. Door de samenwerking kunnen zij verder groeien en maximaal profiteren van de mogelijkheden die machinaal pellen bieden. Marktlink heeft Garnalenpelcentrum Kant bijgestaan bij deze transactie. Garnalenpelcentrum Kant is een echt familiebedrijf (drie broers Alfred, Klaas en Richard). Ruim 20 jaar werkten zij aan de ontwikkeling van een garnalenpelmachine, waarmee op rendabele wijze garnalen machinaal gepeld kunnen worden. Dit is de broers gelukt en momenteel beschikken zij over een productielocatie met 18 machines in de haven van Lauwersoog. Cornelis Vrolijk is één van de grotere visserijbedrijven in Nederland. Door de deal kan Garnalenpelcentrum Kant snel opschalen. Hollandse garnalen worden nu nog veel handmatig gepeld in met name Marokko.

Bijzonderheden aan deze deal

Garnalenpelcentrum Kant is op dit moment in het bezit van de enige machine die rendabel Hollandse garnalen kan pellen. Met de 50% verkoop wordt een joint venture gevormd, waarbij gezamenlijk met Cornelis Vrolijk flink opgeschaald gaat worden in de toekomst. Kant is al meer dan 3 jaar bezig om een geschikte partner te vinden (voordat zij bij Marktlink kwamen) en nadat zij bij Marktlink zijn gekomen was de deal binnen 6 maanden gesloten.

De wens van de opdrachtgever

Garnalenpelcentrum Kant wilde optimaal profiteren van de techniek die zij hebben ontwikkeld. Dit kunnen zij bewerkstelligen door verder op te schalen met een sterke strategische partner. Daarnaast is het pensioen van de gebroeders Kant veiliggesteld door het voltooien van de transactie. Cornelis Vrolijk heeft 50% van de aandelen verworven. Middels deze joint venture gaat de familie Kant een mooie toekomst tegemoet, waarbij de familie Kant de dagelijkse leiden over het bedrijf houdt.

De opdrachtgever aan het woord

Alfred Kant, één van de broers die het bedrijf hebben opgericht.

“We hebben tijdens het proces de afgelopen maanden niet één keer een slecht gevoel over Marktlink gehad.”

 

Filter