Familiebedrijf P. de Vries verkoopt aandelen aan VDK Groep

Bedrijfsnaam
P. de Vries Installatietechnieken B.V.

Website
https://www.pdevries.nl/

Transactie
Verkoop

Types
Strategisch

Familiebedrijf P. de Vries verkoopt aandelen aan VDK Groep

Eigenaren Johan en Mathilde Meijer hebben de aandelen van P. de Vries Installatietechnieken B.V. verkocht aan VDK Groep. Al in 2019 startten broer en zus met de voorbereidingen, uiteindelijk hebben ze in VDK Groep de perfecte match gevonden. De naam en identiteit van het bijna 100-jarige familiebedrijf blijven ongewijzigd.

Geen concessies hoeven doen
Het vertrouwen dat P. de Vries binnen VDK Groep als zelfstandig bedrijf blijft werken en qua herkenbaarheid geen concessies hoeft te doen, bleek een belangrijke factor in de keuze voor VDK Groep. Ook profiteert het familiebedrijf van schaalvoordelen die VDK Groep aan boord brengt. P. de Vries is sinds jaar en dag een begrip in Leeuwarden en omstreken. Deze overname betekent dat er aan de identiteit niets verandert. Mathilde blijft een paar dagen per week betrokken in een financiële rol. En met de aanstelling van Jeroen van der Geest als algemeen directeur twee jaar geleden, kon Johan andere zaken oppakken en toewerken naar de definitieve overname.

Ralph Meijer – geen familie – begeleidde vanuit Marktlink het proces samen met collega’s Laurens Heideman en Simone van Haarlem. “Johan contacteerde ons op aanraden van zijn vertrouwenspersoon en tevens accountant van AKSOS”, vertelt Ralph, voor wie AKSOS geen onbekende is. In eerdere transacties werkte hij al succesvol met dit bedrijf samen. “Het is een mooi compliment om op deze manier nieuwe klanten aan ons te binden. En een nog mooier compliment ontvingen we toen we na afronding van de transactie via Johan weer een nieuwe klant erbij kregen vanuit zijn netwerk.”

“Het bedrijf was al verkoopklaar, dat maakte het goed verkoopbaar”

Brede benadering van partijen
De kracht van Marktlink is het uitgebreide netwerk en dus de mogelijkheid om een breed palet van potentiële kopers aan tafel te brengen. “We hebben veel partijen benaderd”, herinnert Ralph zich. “Denk bijvoorbeeld aan bouwbedrijven, financiële partijen en ook strategische kopers. P. de Vries was heel goed verkoopbaar gemaakt omdat ze hun zaakjes prima op orde hadden. Voor hen was het belangrijk dat ze hun naam en identiteit konden behouden. Uiteindelijk vonden we in VDK Groep de partij waarbij het gevoel gelijk goed zat.”

“Het nieuws van de overname kwam voor de medewerkers niet als een verrassing, ondanks dat we het zo lang mogelijk onder de pet hebben gehouden. Alleen de aandeelhouders en algemeen directeur waren op de hoogte om de vertrouwelijkheid zo lang mogelijk vast te houden. Dat is gelukt, en het is mooi dat het personeelsbestand ongewijzigd is gebleven”, aldus Ralph Meijer. Dat past ook precies binnen de filosofie van VDK Groep: de mensen centraal en kleinere bedrijven binnen de groep laten opereren met de voordelen van een groot bedrijf. De persoonlijke werkwijze en het ondernemerschap vormen de kracht van de individuele bedrijven.

Delen op:

Filter